La Berga-Rasos-Berga arriba a la vintena edició

El Club Esquí Berguedà prepara activitats paral·leles i obsequi especial per celebrar l'aniversari

Redacció
20 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:10h
Sortida de la Berga - Rasos - Berga, en una imatge d'arxiu.
Sortida de la Berga - Rasos - Berga, en una imatge d'arxiu. | CEB
El diumenge 20 de maig el Club Esquí Berguedà donarà el tret de sortida a una edició més que especial de la Berga – Rasos – Berga, i és que ja fa vint anys que se'n va celebrar la primera edició. Per a l'ocasió, el Club Esquí Berguedà prepara activitats paral·leles i un obsequi especial. Responsables del club apunten que han passat "vint anys durant els quals s'han mobilitzat centenars de persones, tant en la seva organització i logística com en la participació de la cursa". L'entitat estima que en tot aquest temps hi han participat més d'un miler de persones diferents, algunes de les quals en totes i cadascuna de les edicions.
 
En dues dècades, la Berga – Rasos – Berga ha estat testimoni de les diferents maneres d'aproximar-se a la muntanya, des de la vessant excursionista fins l'auge de les curses de muntanya. La cursa ha evolucionat també al llarg d'aquest temps amb petites variants en el seu recorregut, tot i que s'ha mantingut intacte el seu pas per indrets característics com la cova de Can Maurí, la Figuerassa, Corbera, la Font de Tagast, els Rasos de Peguera, Campllong i el Santuari de Queralt.
 
En total són 25 quilòmetres i 1ñ800 metres de desnivell que no deixen indiferent, ni paisatgísticament ni per la seva exigència, als participants de casa i foranis. Aquesta vintena edició anirà acompanyada d'una celebració especial, d'una banda amb una o més activitats paral·leles que el club està organitzant, i de l'altra amb un obsequi especial per als inscrits que encara no s'ha donat a conèixer. Com ja és habitual en els últims anys, es manté el format de cursa i marxa, amb un temps total de 8 hores per acabar-la. 
 
Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a la mateixa web del Club Esquí Berguedà
 
Altres activitats del Club Esquí Berguedà

El proper dissabte 21 d'abril, a dos quarts de 8 del vespre al Pavelló de Suècia, el CEB ha organitzat la xerrada i presentació del llibre 'La màgia dels pedals' i la projecció del documental 'La febre dels Andes'. L'acte anirà a càrrec d'Alba Xandri i Ricard Calmet amb l'objectiu d'explicar les seves aventures fent la volta al món amb bicicleta durant tres anys, en els quals van recorrer 41 països. La xerrada és oberta a tothom.
Arxivat a