Zoido encomana la codirecció de l'Institut de Seguretat Pública a Juli Gendrau

El director dels Bombers assumeix part de les funcions d'Annabel Marcos, destituïda per haver traslladat urnes de l'1-O amb el seu vehicle particular

Pilar Màrquez Ambròs
20 d'abril del 2018
El ministre espanyol de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha encomanat "temporalment" la codirecció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a l'actual director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, el berguedà Juli Gendrau, i al responsable d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí. La decisió s'ha pres després que l'Estat destituís Annabel Marcos per haver traslladat les urnes del referèndum de l'1 d'octubre amb el seu vehicle particular. 

Juli Gendrau, que és exalcalde de Berga, ha explicat que "degut al cessament de la directora de l'Institut de Seguretat Pública, les funcions que feia aquesta persona s'han distribuït dins del departament". A Gendrau li correspon així la direcció de l'Escola de Bombers i Protecció Civil, a més de la Sotsdirecció d'Administració i Suport Acadèmic, i del Servei de Selecció, Avaluació i Seguiment. Per la seva banda, Jardí assumeix les funcions de direcció al capdavant de l'Escola de Policia i la Sotsdirecció de Formació Universitària, Investigació i Gestió del Coneixement.

"Des del primer moment que hi va haver els cessaments per l'article 155, des del Govern català se'ns va demanar que seguíssim i que intentéssim continuar funcionant administrament, que el Govern de la Generalitat continués funcionant i que la ciutadania notés l'actual situació el mínim possible", ha afirmat Juli Gendrau. Gendrau ha recordat que "en el meu cas, aquesta encomana me la va fer el mateix conseller Joaquim Forn" i ha apuntat que aquest nomenament és "simplement una acumulació de funcions temporal, fins que hi hagi un nou Govern". 

 
Arxivat a