L'Agència comparteix experiències a Eslovènia sobre emprenedoria i innovació digital

Representants de l'ens berguedà han assistit a una trobada del Trinno Project, una iniciativa que fomenta ecosistemes emprenedors en zones que han patit la crisi

Redacció
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:36h
Eduard Barcons a Eslovènia, en el marc del Trinno Project.
Eduard Barcons a Eslovènia, en el marc del Trinno Project. | ADBerguedà
La directora de programes de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Rosa Pujols, i el coordinador de l'ens, Eduard Barcons han explicat aquesta setmana a Eslovènia l'experiència del Berguedà quant a impuls de la innovació digital als sectors tradicionals dins del projecte Trinno Project i bones pràctiques d'impuls a l'emprenedora. Trinno Project fomenta la creació d'ecosistemes emprenedors en zones que han patit els efectes de la crisi econòmica, i on els models industrials tradicionals han trobat problemes per competir.

El projecte reuneix 5 regions proactives per abordar un repte comú, realitzant cadascuna d'elles quatre aprenentatges i un assessorament. Els seus responsables en destaquen la necessitat d'un sistema de suport empresarial dinàmic, que ajudi empreses i aspirants a emprenedors a aplicar els beneficis de la innovació digital, com la fabricació digital o la implantació a xarxes, als sectors més convencionals. L'objectiu general és promoure la competitivitat a les regions de la UE a través de la millora dels instruments d'assistència empresarial en l'era digital. 

En el projecte hi participen diferents actors internacionals com la Universitat de Barcelona, agències de desenvolupament d'Irlanda, Eslovènia, Itàlia i Hongria, així com l'autoritat de gestió dels fons del FEDER per a Irlanda i Hongria. Esta previst que alguns dels socis (Irlanda, Hongria i la regió de la Toscana d'Itàlia) visitin el Berguedà al setembre.