La Generalitat licitarà a finals d'any la construcció de l'estació de busos de Gironella

Els treballs estaven previstos inicialment per a finals del 2017, i més tard per a la primavera de 2018, però s'han endarrerit

Pilar Màrquez Ambròs
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:41h
Imatge general de Gironella.
Imatge general de Gironella. | Ajuntament de Gironella
La Generalitat licitarà a finals d'any les obres de construcció de la nova estació d'autobusos de Gironella. L'estació gironellenca, situada on fa molts anys hi havia la del Carrilet, costarà uns 400.000 euros i ha d'estar enllestida el 2019. A més, serà la primera terminal de busos de la comarca, abans i tot que Berga disposi d'unes instal·lacions d'aquestes característiques. El departament Territori i Sostenibilitat estarà en condicions de treure a concurs els treballs per a l'equipament de Gironella a finals d'any, un cop que es disposi també de la redacció del projecte definitiu, un pas que segons fonts de la Generalitat "es licitarà al mes de maig". Les mateixes fonts indiquen que tot el procés es farà "de manera coordinada" amb l'Ajuntament de Gironella. De fet, es preveu que els treballs de reforma de la plaça de l'Estació que han d'engegar els propers mesos estiguin ja acabats a la tardor, quan sigui el moment de tirar endavant les obres que faran possible l'equipament.

L'acord pel qual el departament de Territori impulsarà aquesta actuació es va prendre en una reunió celebrada el 22 de novembre entre l'alcalde David Font i el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, el director General d'Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, i el subdirector General d'Infraestructures, David Prat. L’inici de les obres estava previst inicialment per a finals del 2017, i més tard per a la primavera de 2018, però finalment va endarrerir-se. L'equipament consta com una de les prioritats al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020. 
 
A Gironella, l'estació forma part del projecte d'urbanització de la plaça de l'Estació, amb un cost total d'1,2 milions, dels quals 400.000 corresponen a l'estació. El projecte inclou la reconstrucció de la plaça, amb una aportació de 350.000 euros de la Diputació de Barcelona, i de 216.000 euros de l'empresa GESDIP SAU, propietària del terreny annex a l'estació. L'Ajuntament va aprovar al plenari de febrer l'expropiació dels terrenys que ocupa el projecte, propietat d'ADIF. En concret, l'expropiació del terreny té un cost de 202.000 euros i es troba en període d'exposició pública fins el 30 d'abril.
 






 
Arxivat a