L'Erol dedica el seu número de primavera als principals pols culturals del Berguedà

El dossier central de la publicació s'endinsa en les propostes i activitats artístiques del Monestir de Sant Llorenç, el Konvent de Cal Rosal i Logos Berguedà

Pilar Màrquez Ambròs
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:08h
Portada de primavera de la revista cultural L'Erol.
Portada de primavera de la revista cultural L'Erol. | L'Erol
La revista trimestral L'Erol dedica el dossier del seu número 135 als tres principals eixos culturals del Berguedà. Sota el títol 'Generadors de Cultura', el número de primavera de la revista berguedana s'endinsa en tres propostes que omplen d'activitats l'agenda de la comarca: el Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, el Konvent de Cal Rosal i Logos Berguedà de l'Ametlla de Merola. Quirze Grifell, un dels col·laboradors de la revista i membre del seu consell de redacció, destaca que "cada número té una miscel·lània de temes, però també un dossier que es focalitza en una qüestió concreta". En aquest cas, les tres entrevistes centrals de la revista són a Toni Puig, dinamitzador cultural del Monestir de Sant Llorenç, a Pep Espelt del Konvent i a Virgínia Parramon Ballesteros, de Logos. Els encarregats de realitzar-les han estat Ramon Viladomat amb fotografies de Joan Horrit, la periodista de NacióBerguedà Aida Morales amb fotografies de Jordi Plana i Pey i Quirze Grifell, respectivament. 

En les diferents entrevistes es posen en valor les múltiples activitats i propostes que aquests eixos culturals porten al Berguedà cada any i projectes concrets dels mateixos, com el projecte del pintor Joan Ferrer al Konvent o la fotografia d'Àngel Prat a Logos Berguedà.

Toni Puig explica com ha estat el primer any al capdavant de l'organització d'activitats al Monestir de Sant Llorenç, on s'han fet més de 120 actes de caràcter musical i artístic; Pep Espelt posa en valor la visió sempre diferent i trencadora que ha omplert de vida cultural Cal Rosal i, per extensió, la resta de la comarca des de fa més d'una década; i Virgínia Parramon s'endinsa en la iniciativa que ella mateixa va engegar a l'Ametlla fa cinc anys.

Cada entrevista va acompanyada d'articles i textos de col·laboradors de la revista i de persones coneixedores d'aquestes propostes. S'hi pot llegir l'opinió de l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, així com articles d'Eduard Finestres i Gerard Vilardaga. També hi ha textos de l'empresari Xavier Gual, Toni Algarra, el mossèn i poeta Climent Forner o l'activista cultural Manoli Mansilla, entre d'altres. 

37 anys de publicació

La revista cultural del Berguedà inclou també diferents articles, el dietari de Benigne Rafart, una secció de llibres de Ramon Felipó i una secció meteorològica a càrrec d'Aleix Serra i Uró. La publicació ja es pot trobar als habituals punts de venda. "Cal dir que L'Erol fa 37 anys, i aquesta xifra també penso que és important", ha posat en valor Quirze Grifell. La portada d'aquest número ha anat a càrrec de Jordi Pagés, un artista de Granollers molt vinculat al Konvent.