El Pla director del clavegueram de Cercs preveu una inversió de 123.400 euros

El document inclou un inventari de la xarxa i una diagnosi sobre el seu estat amb propostes de millora

Redacció
16 d'abril del 2018
Imatge del poble de Cercs.
Imatge del poble de Cercs. | Ajuntament de Cercs
La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director de clavegueram en alta del municipi de Cercs, un treball encarregat pel Consell Comarcal del Berguedà. El Pla director ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb descripció de les seves característiques i del seu estat de conservació, i s'ha estudiat el seu funcionament en temps sec i en moments de pluja amb diferents propostes de millora. Així, el Pla director preveu una inversió global a realitzar al conjunt del municipi de 123.400 euros, i inclou la construcció de cinc sobreeixidors adaptats a les exigències de l'Agència Catalana de l'Aigua, a més de la construcció de vuit pous de registre i l'adequació de setze més.
 
El treball també contempla realitzar una obra de contenció de la llera del barranc mitjançant una escullera formigonada, de manera que millori l'estabilitat del pas de la canonada d'impulsió soterrada a la pilastra que la sustenta.
 
Els plans directors de xarxes de serveis són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de serveis com son l'aigua potable, l'enllumenat públic i el clavegueram. Aquests treballs inclouen un inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat amb propostes de millora i les característiques tècniques, a més d'un pla d'etapes d'inversió.