Alejandra Llido Carrillo, nomenada nova jutgessa titular de Berga

La magistrada que ha jurat el càrrec aquest divendres és un dels 65 jutges de la nova promoció de l'Estat

Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat el 14 d'abril a les 15:00h
Jura dels 17  nous jutges de Catalunya.
Jura dels 17 nous jutges de Catalunya. | Aida Morales
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha presidit aquest divendres l'acte de jurament o promesa dels 17 nous jutges de l'última promoció de la carrera judicial, que van rebre dilluns el seu títol oficial de mans del rei Felip VI. Com va informar NacióBerguedà, un dels 65 jutges de la nova promoció de l'Estat es destina a Berga. Es tracta d'Alejandra Llido Carrillo que ocuparà plaça a partir d'ara al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 de la capital de comarca. Amb anterioritat, Alejandra Llido Carrillo ha exercit com a jutgessa substituta a Vic. Per bé que serà a Berga on Llido s'incorpora oficialment a la carrera judicial.

Catalunya és la comunitat autònoma a la que aniran destinats més membres de la promoció, ja que comptarà amb un total de 17 dels nous jutges. La segueixen Andalusia, amb onze; i Canàries i el País Valencià, amb sis a cadascuna. En concret, els jutges que exerciran a Catalunya ho faran en 17 jutjats de Primera Instància i Instrucció. Les dones, que són més de la meitat dels 5.377 jutges espanyols en actiu, representen el 70,8 per cent dels integrants de la nova promoció, un percentatge gairebé set punts superior al 64 per cent que ho eren en la promoció anterior.

En l'acte de jura dels 17 nous jutges que exerciran a Catalunya, Jesús María Barrientos s'ha fet seves les paraules del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i els ha recordat la seva obligació de "defensar l'estat de dret davant de qualsevol pretensió de menystenir-lo". 

Compromís amb la Constitució 

"Heu de ser plenament conscients dels desafiaments que se'ns estan presentant", ha afirmat, en un discurs que en certs moments ha agafat un caire destacadament polític. Per això, els ha instat a complir el seu jurament, i a defensar "l'ordenament constitucional" davant de qualsevol "intent de trencar-lo", ja provingui de particulars "o altres poders públics o dels seus servidors".

Als jutges, que han mostrat "lleialtat a la Corona" i s'han compromès a "complir els deures judicials davant de tot", també els ha demanat que actuïn amb "independència, imparcialitat, integritat, cortesia, diligència i transparència". A més, els ha recordat que el seu "únic sotmetiment" ha de ser el de la legalitat constitucional: "Ningú, cap persona, entitat o organització, per poderosa que pretengui ser, i encara que s'escudi amb els vots, està per sobre la llei". 

Si no es posen al costat d'aquesta responsabilitat, els ha dit, es podria trencar el "marc de convivència pacífica", i si això no ho garanteixen els jutges, ha prosseguit, "la paraula democràcia perdrà tot el seu significat".

Barrientos ha destacat la "necessitat de preservar la confiança de la societat amb els seus jutges", sobre la qual ha assegurat que "ningú ha de dubtar" que aquesta se sotmet a la "fidelitat del sistema constitucional". 

En aquest punt, ha afirmat, "l'ofici de jutge és segurament el més gratificant", tot i que tampoc s'ha d'oblidar, ha indicat, que aquest "honor i privilegi" comporta també una "altíssima responsabilitat" envers la ciutadania. 



 
Arxivat a