ERC de Berga demana per l'acció de la Policia Local la nit en què van arrencar-se cartells independentistes

En el reportatge que va gravar Antena 3 s'observa com el grup que va despenjar l'estelada de l'ajuntament passa per davant d'un agent de la ciutat, sense que aquest els aturi

Pilar Màrquez Ambròs
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:04h
Fotograma reportatge GDR d'Antena 3.
Fotograma reportatge GDR d'Antena 3. | Antena 3
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Berga ha entrat una petició d'informació per escrit al consistori arran de l'actuació a la ciutat de l'anomenat Grup de Defensa i Resistència (GDR), que va despenjar l'estelada del balcó de l'Ajuntament la matinada de dimarts, així com va sostreure la pancarta a favor dels presos polítics i els llaços grocs de la façana. Posteriorment Antena 3 va publicar un reportatge en què es veia com aquestes persones arrencaven símbols independentistes de fanals, arbres i edificis de diversos carrers de la ciutat

Els tres regidors d'ERC a Berga, Ermínia Altarriba, Dolors Tous i Jordi Pujals, reclamen al consistori un informe sobre el registre d'actuacions de la Policia Local dutes a terme durant la nit de dilluns 9 d’abril, la justificació dels motius pel qual la Policia Local no va identificar el grup de persones, i una sol·licitud d'informació per part de l'Ajuntament de Berga als Mossos d’Esquadra de les actuacions dutes a terme aquella nit. El grup d'Esquerra Republicana també qüestiona l'equip de govern sobre si "tenen intenció de presentar accions legals o aplicar l'Ordenança de Conviviència i Via Pública" en aquest cas. 

Segons valora Esquerra en el document entrat aquest matí a l'ajuntament, "entre la nit del dilluns 9 d'abril i el dimarts 10 un grup autoanomenat GDR, amb aspecte i estètica neonazi va campar lliurement per la ciutat, arrencant amb violència símbols independentistes del balcó de l'Ajuntament, com també d'altres zones de la ciutat, i produint pintades arreu del seu recorregut fent malbé el mobiliari públic i també d'alguns comerços privats".

Dubtes sobre l'actuació de la Policia Local

ERC denuncia que "en els últims dies hem pogut veure com la cadena espanyola Antena 3  va participar de les gravacions durant l'actuació d'aquest grup de feixistes espanyols. En aquest vídeo es pot reconèixer un cotxe de patrulla tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local (PL) de Berga. En concret en el vídeo també es pot identificar un agent uniformat sortint de les dependències de la Policia Local i observant com aquell grup circulava amb total normalitat per davant dels agents policials", un fet en el que fan incidència.  
 
 
 
 
Arxivat a