L'alcalde confia «gairebé al 100%» que la Diputació assumirà la titularitat de la via d'accés a Castell de l'Areny

Raja admet que no hi ha data perquè aquesta petició històrica del poble es faci realitat, i demana que de moment l'ens provincial es faci càrrec de les obres per reobrir aviat la carretera

Pilar Màrquez Ambròs
13 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:04h
L'accés principal a Castell de l'Areny es manté tancat.
L'accés principal a Castell de l'Areny es manté tancat. | Pilar Màrquez Ambròs
L'alcalde de Castell de l'Areny, Pere Raja, confia que la Diputació de Barcelona assumeixi en un futur pròxim la titularitat de la carretera d'accés al municipi, però admet que no hi ha data perquè aquesta petició històrica de Castell de l'Areny es faci realitat. Raja demana, de moment, que l'ens provincial pagui el cost de les obres que caldran després d'una esllavissada que ha obligat ha habilitar un camí alternatiu per entrar al poble. "Pel que fa la titularitat, que és municipal, fa dos anys que n'estem parlant, el Consell Comarcal del Berguedà ha estat en contacte amb l'ens provincial per aquest motiu i hi ha un projecte en marxa al respecte, però es veu que és un procés que és bastant lent", ha explicat Raja. 

Pere Raja ha comentat que "comptem gairebé al 100% que Diputació de Barcelona n'assumirà la titularitat, però no sabem quan". L'alcalde del municipi fa anys que reclama que alguna administració superior assumeixi les competències d'aquesta via i en garanteixi la neteja de la neu a l'hivern. La petició es fa perquè quan neva hi solen haver problemes d'accessibilitat, però també perquè qualsevol imprevist o reparació de l'asfalt té un cost que un ajuntament com el de Castell de l'Areny no pot assumir. 

Després d'una esllavissada que ha causat un esvoranc al pont d'accés a la població, l'Ajuntament de Castell de l'Areny ha habilitat un camí alternatiu per l'antiga carretera. "No tenim els diners ni per pagar el camí alternatiu, des de l'ajuntament hem hagut de buscar una empresa constructora i hem pactat el pas de vehicles per terrenys particulars, però el consistori no té pressupost per assumir-ne el cost", ha assenyalat Raja. 

El camí alternatiu s'adequarà pel pas de vehicles grans

L'alcalde espera que en els propers dies els visitin tècnics de Diputació per diagnosticar quin és el cost de l'actuació necessària per adequar de nou l'únic accés asfaltat del poble. "Però passin tres setmanes o un mes abans que s'arregli, no podíem deixar el poble sense camí d'entrada, ja que per aquí hi passen els veïns, i també camions i els clients d'una casa de colònies que hi ha", ha afirmat Pere Raja. Per això, tot i que el camí alternatiu és obert i hi poden passar cotxes, s'està treballant perquè de cara la setmana que ve hi pugui circular qualsevol vehicle, fins i tot camions i autocars. "Com que això va per dies, hem d'arreglar el màxim possible aquesta via alternativa", ha dit el batlle.