Habiliten un accés provisional a Castell de l'Areny després d'una esllavissada

L'única via asfaltada d'entrada al poble es manté tallada després que les fortes pluges de dimecres causessin un esvoranc en un pont

Pilar Màrquez Ambròs
12 d'abril del 2018
Actualitzat el 13 d'abril a la 1:26h
Esllavissada a Castell de l'Areny.
Esllavissada a Castell de l'Areny. | Pilar Màrquez Ambròs
L'únic accés asfaltat a Castell de l'Areny es manté tallat des de dimecres al migdia, quan una esllavissada va causar un important esvoranc al pont que travessa la riera de Vilada. Per seguretat, el pas pel pont va quedar restringit en tots els casos. Diversa maquinària, entre les quals una anivelladora, una retroexcavadora i una piconadora han treballat bona part d'aquest dijous a la zona, i han habilitat un camí d'accés només per a turismes. El desviament travessa una pista forestal i uns terrenys d'un privat que n'ha cedit l'ús. Segons fonts veïnals consultades per NacióBerguedà, l'esfondrament d'una part del pont va succeir dimecres prop de les 12 del migdia, en un moment en què a la zona plovia molt. 

La via d'accés a Castell de l'Areny és de titularitat municipal. El poble ha traslladat en diverses ocasions a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona la necessitat de tenir una millor carretera, una petició que s'ha tramés també des del Consell Comarcal del Berguedà. De fet, l'alcalde del municipi, Pere Raja, fa anys que reclama que alguna administració superior assumeixi les competències d'aquesta via i en garanteixi la neteja de la neu a l'hivern, així com el manteniment, donat que la mateixa presenta sovint problemes d'accessibilitat, sobretot quan neva. 

En els propers dies, l'Ajuntament de Castell de l'Areny rebrà la visita de tècnics de la Diputació de Barcelona. Fonts consistorials confien que l'ens provincial assumeixi el cost d'una actuació que permeti aviat una actuació al pont malmès. 
 
L'accés principal a Castell de l'Areny es manté tancat. | Pilar Màrquez Ambròs