La nova ordenança de tinença d'animals de Gironella contempla la gestió de les colònies de gats

La regidora de Salut Pública xifra en un centenar els felins que ja han estat esterilitzats; i el text regula també la protecció de les mascotes i actualitza les sancions en euros

Pilar Màrquez Ambròs
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:50h
Colònia de gats.
Colònia de gats. | Arxiu
Gironella ha aprovat una ordenança actualitzada sobre la tinença d'animals, que contempla la gestió de les colònies de gats del municipi i la protecció dels animals domèstics. A més, d'actualitzar a euros les sancions que li són relatives. La regidora de Salut Pública, Maria Teresa Terricabres, va presentar el document en l'últim ple local, on el text va aprovar-se per unanimitat. "El que hem fet és actualitzar l'ordenança perquè van canviant les normatives, les lleis de tinença d'animals; i les sancions encara estaven en pessetes", va explicar Terricabres. La regidora va destacar també que, en l'últim any, el consistori ha fet vàries campanyes de civisme i salut pública, com ara la identificació d'animals subvencionada amb xips o l'esterilització de gats de carrer, que els ha permès tenir tres colònies de gats controlades a la població. "En l'anterior ordenança no estava contemplada la identificació i gestió d'aquestes colònies, i en aquesta sí", va comentar Terricabres. La regidora va posar en valor que la normativa permetrà seguir treballant en aquesta direcció, i amb més garanties. 

En aquest sentit, Terricabres va relatar que el consistori és en procés d'identificar una quarta colònia de gats per poder-ne tenir el control. "Entre gats i gates ja tenim uns cent animals esterilitzats", va dir Terricabres. "Fins ara hi treballaven una sèrie de voluntaris, però ara, a més, queda contemplat en l'ordenança", va celebrar. 

Acollida d'animals trobats al carrer
 
La regidora, responent a una pregunta de l'oposició d'ERC, va explicar que l’ordenança també regula l'acollida d'animals trobats al carrer per part del servei de brigada; i la seva protecció en un espai a l'antic escorxador fins a ser traslladats a la protectora o recollits pels seus propietaris.
Arxivat a