La caminada del Taller Coloma incorpora una opció «quilòmetre zero» per col·laborar-hi a través de donatius

L'activitat arriba diumenge a la cinquena edició amb l'expectativa de reunir-hi unes 200 persones | El president de l'AMPA, Ramon Cutal, afirma que un dels objectius és donar a conèixer la tasca que fan els nois i noies

Pilar Màrquez Ambròs
12 d'abril del 2018
Presentació de la cinquena edició de la caminada del Taller Coloma.
Presentació de la cinquena edició de la caminada del Taller Coloma. | Pilar Màrquez Ambròs
El Taller Coloma organitza aquest diumenge 15 d'abril la cinquena edició de la seva caminada popular. El president de l'AMPA, Ramon Cutal, ha explicat que enguany s'hi incorpora una opció "quilòmetre zero" que permet fer donatius a l'entitat sense inscriure's a la caminada. En aquest cas, els establiments col·laboradors són La Copisteria, Jocs Gassó, La Cotilleria, Calçats Mercè de Berga, l'Associació Esportiva Mountain Runners i els Barrufets de Bagà; es tracta de botigues que recaptaran les donacions d'aquelles persones que diumenge no participin a l'activitat. Pel que fa la caminada pròpiament dita sortirà de 8 a 9 del matí des de l'Escola de la Valldan i les inscripcions es podran fer allà mateix des de primera hora del matí.

El cost de participació és de 10 euros per als adults i de 3 euros per als nens i nenes. 

"Quan ho teníem tot preparat, ens vam assabentar que hi havia una gran manifestació a Barcelona pels presos polítics, vam sospesar de suspendre la caminada;però finalment suposava un gran enrenou", ha dit Cutal. Ramon Cutal ha volgut incidir en què "el nostre pensament també estarà amb els nostres presos", i ha recordat que aquells berguedans i berguedanes que es desplacin a la capital catalana tenen l'opció de col·laborar  amb ells a través dels donatius. "Aquestes persones seran igualment obsequiades amb un mocador de Patum i imants fets pels nois i noies del Taller Coloma", ha subratllat Cutal. Es tracta d'objectes artesanals que han fet els nois i noies del Taller Coloma amb l'ajuda de les famílies, i que s'entregaran de regal a tots els participants de l'activitat. 

Dos recorreguts, com l'any passat

Eva Garcia, també membre de l'AMPA, ha demanat "com més col·laboració millor, perquè així també fem feliços i reconeixem el treball dels nens i nenes del Taller Coloma". La caminada es realitza un any més amb la col·laboració de l'Associació Esportiva Mountain Runners, i ofereix dos recorreguts com l'any passat: un de curt i un de més llarg. El llarg és d'onze quilòmetres en direcció cap a Graugés i fins a les instal·lacions del Taller Coloma, on es farà un esmorzar, abans de tornar cap a l'Escola de la Valldan. L'itinerari curt, d'uns 8 quilòmetres, passa pel camí de Sant Bartomeu, Avià i també arriba al Taller Coloma. "És molt més planer, per fer-ho més assequible per tothom", ha valorat també Josep Garrido. 

L'expectativa és poder reunir unes 200 persones, si la meteorologia els acompanya. 

Ramon Cutal ha assenyalat que el propòsit de la caminada és recaptar diners per continuar treballant com fins ara amb els nois i noies al Taller Coloma, i també per donar a conèixer la tasca que s'hi fa. 
 
Eva Garcia, Ramon Cutal i Josep Garrida amb els mocadors i objectes artesanals del Taller Coloma. | Pilar Màrquez

El Taller Coloma té com a finalitat atendre i donar feina a persones en edat laboral que pateixen una discapacitat psíquica  i que resideixen a la comarca del Berguedà. El Taller es va inaugurar el 9 de maig del 1984. Dins del Taller Coloma hi ha un Centre Especial de Treball (CET) i un Servei de Teràpia Ocupacional (STO).
Arxivat a