No us quedeu a casa, sortiu i planteu cara

"Som en un país on es demana més pena de presó per cantar una cançó que per propinar una pallissa a una noia a un replà a Alacant"

Hèctor Aranda
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 23:24h
Mural, en una paret de Berga.
Mural, en una paret de Berga. | Hèctor Aranda
Som en un país on es demana més pena de presó per cantar una cançó ("Condemnat a 3 anys i mig de presó el raper Valtonyc", Nació Digital 22/02/2017) que per propinar una pallissa a una noia a un replà a Alacant ("Reducida a 9 meses la pena al joven dando una brutal paliza a su novia", El Periódico 2/03/2018). 

Som en un país on no es vol investigar la relació entre l'estat espanyol i l'Imam de Ripoll presumpte cervell dels atacs terroristes del mes d’agost ("El congreso rechaza investigar los atentados de Barcelona y Cambrils", El País 13/02/2018) i on s'acaba de detenir una integrant dels CDR per tallar autopistes i aixecar barreres de peatge a la que pretenen aplicar la llei antiterrorista ("La Guàrdia Civil trasllada a Madrid la detinguda dels CDR per terrorisme i rebel·lió", Nació Digital 10/04/2018), aquest és el nivell.

Som en un país on l’ultradreta campa alegrement i amb total impunitat ("Atac feixista a veïns d’Artés que penjaven llaços grocs", Nació Digital 07/04/2018, "Agressió ultra a un jove que cridava independència", Nació Digital 23/09/2017) i on la policia està més preocupada en reprimir que en protegir ("37 ferits en les càrregues policials davant la delegació del govern", Regió 7 24/03/2018)

Vista la situació, ha arribat l'hora de protegir-nos. En una societat on es vol imposar la venjança per damunt de la justícia, cal anar amb cura i sobretot, protegir la nostra integritat física i la de la nostra gent. Per això cal acompanyar i protegir als activistes quan vagin a fer accions. Que ningú vagi sol a penjar llaços grocs, però que ningú es quedi a casa per por a ser agredits. Defensem-nos dels grups d'ultradreta i de la venjança encegada d'un estat que ens vol anorreats i atemorits. Protegim-nos de manera pacífica, fent costat perquè tothom senti l'escalf de la gent. S'atreviran amb un, no amb 50. Res podran contra un poble combatiu i alegre, però estem perduts si agafem por i ens quedem a casa. Baixeu a les assemblees obertes del CDR que tingueu més proper, apunteu-vos, aporteu idees, fem-nos costat els uns als altres perquè si no plantem cara avui, demà ho lamentaran els nostres fills i les nostres filles.  


Hèctor Aranda
Berga



Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a redaccio@naciobergueda.cat, seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones