VÍDEO Antena 3 grava com arrenquen l'estelada, la pancarta i els llaços grocs del balcó de l'Ajuntament de Berga

El canal de televisió privat ha emès un reportatge en què un grup de persones retira símbols i cartells de fanals, arbres i edificis de la ciutat

Redacció
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:41h
Fotograma d'un reportatge sobre els anomenats GDR, a Antena 3.
Fotograma d'un reportatge sobre els anomenats GDR, a Antena 3. | Antena 3
Els informatius d'Antena 3 han emès aquest dimecres el moment en què uns espanyolistes van arrencar l'estelada, els llaços grocs i la pancarta a favor dels presos polítics de l'Ajuntament de Berga. Unes imatges que, segons s'assegura en el vídeo, van ser enregistrades "en exclusiva" per la pròpia Antena 3. En un reportatge anomenat 'Los GDR, una respuesta a los CDR en Cataluña, quitan los símbolos independentistas de las calles', el canal de televisió ha fet públic un vídeo on es veu un grup de persones traient llaços i pancartes dels carrers de la capital del Berguedà. A les imatges se'ls pot observar arrencant material d'edificis, fanals i arbres. I per a treure la pancarta del consistori arriben, fins i tot, a utilitzar una escala mòbil. 

"Són veïns de Catalunya que s'han organitzat en grups que anomenen Grups de Defensa i Resistència (GDR). Surten de nit a retirar símbols independentistes de carrers i edificis. Amb les seves accions pretenen contrarestar les accions organitzades pels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR)". Així presenta Antena 3 els grups de persones que actuen de nit a Catalunya per despenjar cartells i d'altres símbols sobiranistes. En el reportatge gravat a Berga, una dona assegura que "[als GDR] hi ha infermeres, també empresaris, som gent normal", i un segon home afegeix que "som treballadors, gent a l'atur, estudiants, jubilats, som el poble".

El vídeo sencer es pot veure aquí. 
 
Arxivat a