L'episodi de pluges situa el pantà de la Baells a més del 90% de la seva capacitat

Protecció Civil adverteix del risc d'inundació a la riera de Merlès per les pluges que han afectat el territori

Pilar Màrquez Ambròs
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:46h
La capçalera del riu Llobregat ha crescut amb les pluges.
La capçalera del riu Llobregat ha crescut amb les pluges. | Joan Cardona / ACA
L'episodi de pluges d'aquest dimecres ha deixat imatges impressionants a la comarca del Berguedà amb una capçalera del riu Llobregat que aquesta tarda baixa plena d'aigua i un pantà de la Baells que ha superat el 90% de la seva capacitat. Protecció Civil també ha advertit durant el matí del risc d'inundacions a la riera de Merlès, entre d'altres rius i rieres de Catalunya.

Protecció Civil ha recomanat no apropar-se a les lleres, i ha activat l'alerta Inuncat davant la possibilitat d'inundacions. Si bé hores d'ara, el major risc es concentra en comarques de Girona i afecta els rius Ter i Fluvià. 
Segons fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua, el pantà de la Baells es troba aquest dimecres al 90,5% de la seva capacitat amb 99 hm3 d'aigua. Durant el matí, per aquest motiu, s'ha augmentat la quantitat d'aigua que s'estava alliberant. 
L'hivern es resisteix a marxar i la neu afecta cotes altes  
 
L'hivern es resisteix a marxar i la neu no cessa a cotes altes del Pirineu. A l'alt Berguedà, aquest matí, s'ha vist afectat el transport escolar i fins a quarts de dues del migdia s'han necessitat cadenes a la C-16 entre Bagà i Bellver de Cerdanya. Fins a aquella hora, els camions no hi han pogut circular a causa de la neu i s'han quedat aturats a les proximitats del peatge situat al vessant nord. La BV-4024 a Bagà es troba tallada pel risc d'allaus, i a la B-400 a Vallcebre aquesta tarda encara fan falta cadenes. 

A l'N-260 a la Collada de Toses, al seu pas pel terme d'Alp, s'ha hagut de tallar poc després de dos quarts d'una del migdia a causa d'uns arbres que han caigut a la calçada pel pes de la neu.