L'Erol recorda el trasllat de Sant Salvador de la Vedella al poble de Sant Jordi en un número especial

La publicació extraordinària es presentarà aquest dissabte al migdia a la biblioteca situada a la plaça Primer Comte de Fígols

Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:05h
Sant Jordi de Cercs, amb el pantà al fons de la imatge.
Sant Jordi de Cercs, amb el pantà al fons de la imatge. | Wikicommons
La revista L'Erol dedica enguany un número extraordinari al 40è aniversari del trasllat de Sant Salvador de la Vedella al nou poble de Sant Jordi, una efemèride que va celebrar-se l'any 2017. El text principal ha estat redactat per Rosa Serra Rotés i Josep Ramon López Asencio i es basa en un estudi que l'any 1972 varen fer els llavors estudiants Pau Alegre i Josep Oliveres sota el mestratge d'Horario Capel i Merce Tatjer. Actualment, Pau Alegre és catedràtic de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Josep Oliveres ho és també a la Rovira i Virgili.

Aquesta edició especial de la revista L'Erol es presentarà al públic aquest proper dissabte 14 d'abril a dos quarts de 12 del migdia a la Biblioteca de Sant Jordi de Cercs, situada a la plaça Primer Comte de Fígols. En aquesta ocasió, L'Erol recull una sèrie molt complerta de dades del poble que ara es troba sota les aigües del pantà de La Baells, entre les quals dades de caire social, econòmic, empresarial. La publicació s'acompanya tambe d'un recull d'imatges de tot tipus relacionades amb les persones i entitats que vivien a Sant Salvador de la Vedella. 
 
El canvi de Sant Salvador a Sant Jordi per la construcció del pantà va ser ja motiu l'any passat d'una exposició fotogràfica d'Òmnium Cultural del Berguedà, anomenada 'Lluites Compartides', que es podrà veure també dissabte a la plaça Primer Comte de Fígols de Sant Jordi.  Paral·lelament, a la biblioteca es projectarà el documental 'A prop de casa'.
 
Cartell de l'acte de presentació del nou número de L'Erol, que es farà aquest dissabte. 
Arxivat a