Estacionament

Gironella crea la primera zona d'aparcament per a residents al nucli històric

El regidor Josep Maria Castellà diu que en els últims anys s'ha incrementat la circulació de vehicles, i això ha provocat problemes per aparcar a la zona

per Redacció , Berga, 10 d'abril de 2018 a les 10:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple ha aprovat el reglament regulador del servei d'estacionament. | Pilar Màrquez Ambròs

El ple de l'Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dilluns al vespre el reglament regulador del servei públic d'estacionament de vehicles a motor de la via pública sota control horari limitat zona vermella que contempla la creació d’una zona d'aparcament preferent per a residents al nucli històric. La nova zona d’aparcament preferent per a residents es posarà en funcionament un cop definitivament estigui aprovat el reglament, previsiblement durant el mes de maig.


Josep Maria Castellà, regidor de Seguretat Ciutadana, ha explicat que en els últims anys "s'ha incrementat la circulació de vehicles a Gironella, concretament al nucli històric, i això ha provocat que les places d’aparcament disponibles a dia d'avui fossin insuficients". També la pròpia situació urbanística dels edificis, la majoria d'ells sense garatge per aparcament i situats en zones sense accés rodat, ha fet que s’hagi volgut actuar en la zona. "Per tant i amb l'objectiu de facilitar l’aparcament als veïns del barri, s'ha senyalitzat part del barri amb aquesta identificació", ha afirmat Castellà. Aquesta proposta ja quedava també recollida en el Pla de Mobilitat Municipal, que pretén alhora desmotoritzar al màxim el nucli històric.
 
La zona d'aparcament per a residents al nucli històric permetrà als veïns estacionar-hi el seu vehicle sense moure'l un màxim de vuit dies. Paral·lelament, els no residents podran estacionar-hi el temps màxim que indiquin els corresponents senyals d'estacionament,  utilitzant el rellotge de control horari i fins a una hora i mitja com a màxim. La zona grafiada correspon a la plaça de la Vila, plaça de l'Església, el carrer de la Fe, el carrer Mossèn Bover i el carrer Mestre Font Parera.
 
Els residents, és a dir, totes aquelles persones que estan empadronades a la zona  i compleixin els següents requisits, podran obtenir la targeta que els identifica com a tal a les oficines de l’ajuntament. Per tal de tenir-hi dret, s'haurà de disposar d'un vehicle de més de dues rodes, un màxim de nou places i que no superi els sis metres de longitud i els 3.500 quilograms de pes; estar al pagament dels imposts municipals; i ser titular o figurar com a conductor principal a la pòlissa d’assegurança d’un vehicle que estigui donat d’alta i tingui pagat l'IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) a la vila de Gironella. 

136 vehicles registrats al barri antic
 
Les targetes de residents són intransferibles i només es poden utilitzar en el vehicle per la qual s'ha obtingut. A dia d’avui, consten registrats fins a 136 vehicles al nucli històric, dels quals caldrà veure quins compleixen tots els requisits establerts pel present reglament.
 
Els afectats per aquesta nova zona d'aparcament són els residents al carrer Pont Vell, carrer Baixada del Castell, carrer del Roser, passatge del Roser, plaça de la Vila, plaça de l'Església, carrer de la Fe, carrer Mossèn Bover, carrer Mestre Font Parera i carrer Olvan Alt, fins el número 26.  
 
 

 

Participació