Espanyolistes arrenquen l'estelada, els llaços grocs i la pancarta a favor dels presos de l'Ajuntament de Berga

Venturós anuncia que aquesta tarda es tornarà a penjar la bandera i es recol·locaran la resta de símbols | Els vàndals també han sostret l'estelada de la plaça dels Països Catalans i han intentat malmetre un mural

Pilar Màrquez Ambròs
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:17h
Façana de l'Ajuntament de Berga, aquest matí.
Façana de l'Ajuntament de Berga, aquest matí. | Pilar Màrquez Ambròs
El balcó de l'Ajuntament de Berga s'ha llevat aquest dimarts amb un aspecte diferent del que lluïa fins ara. L'alcaldessa Montse Venturós ha denunciat a les xarxes socials a primera hora del matí que "l'espanyolisme" n'ha retirat l'estelada i n'ha arrencat la pancarta i llaços grocs que lluïen a favor de la independència i dels presos polítics. Montse Venturós ha explicat al migdia a NacióBerguedà que la bandera estelada i la resta de símbols es tornaran a penjar avui mateix a les 7 de la tarda, en l'acte que cada dia es fa a la plaça de Sant Pere, davant del consistori, per reclamar la llibertat dels presos polítics i amb la interpretació del Cant dels Ocells.

La passada matinada uns vàndals, presumiblement els mateixos que han actuat al balcó de l'Ajuntament, també han sostret l'estelada que hi havia col·locada a la plaça dels Països Catalans, han arrencat llaços grocs de la barana de la Ronda Moreta i han intentat malmetre un mural que s'havia pintat amb el lema de "República Catalana" davant del Mercat Municipal de la ciutat. Aquest migdia a la vorera de la Ronda de Moreta de Berga encara s'hi podien veure les restes dels llaços grocs que han estat arrencats durant la matinada. "Ho han fet tan malament com han pogut", ha afirmat Montse Venturós que ha lamentat l'acció. 
 
Mural per la República Catalana que ha patit diverses guixades. | Pilar Màrquez

Venturós ha subratllat que setze dels disset regidors de l'Ajuntament de Berga han acordat aquest mateix dimarts recol·locar la pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del consistori. "El que farem serà reposar tot el material que aquesta nit han tret de la façana de l'ajuntament; i també intentarem buscar una estelada per la plaça dels Països Catalans", ha expressat Venturós. L'estelada oneja a la façana del consistori, que no llueix cap altra bandera, per un acord de ple de 6 de desembre de 2012. L'alcaldessa de Berga té, de fet, oberta una causa per no haver despenjat l'estelada durant la campanya electoral del 27 de setembre i les eleccions espanyoles del 20 de desembre de 2015

Montse Venturós ha detallat que en els propers dies s'estudiarà amb la resta de regidors, també amb els de l'oposició, l'opció de denunciar els fets per la via legal, així com de prendre mesures per evitar que el succés es repeteixi. 
 
L'alcaldessa ha plasmat en una piulada aquest matí un missatge en què ha assegurat que "no recorden que som un poble determinat, que no defallirem, no acatarem, no callarem, no obviarem". I en què ha afegit: "hi serem. Dempeus, amb dignitat i el cap ben alt". 

Plaça dels Països Catalans, on també s'ha sostret una estelada. | Pilar Màrquez
Arxivat a