La Pobla destinarà 302.960 euros a les obres de finalització del pavelló esportiu

La partida està inclosa en el capítol d'inversions del pressupost de 2018, que també preveu l'ampliació de l'aparcament de l'Escorxador i l'arranjament del camí del monestir

Pilar Màrquez Ambròs
09 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:47h
El pavelló de la Pobla va començar a construir-se abans de la crisi amb un pressupost inicial de 3 milions d'euros.
El pavelló de la Pobla va començar a construir-se abans de la crisi amb un pressupost inicial de 3 milions d'euros. | Arxiu
La Pobla de Lillet ha aprovat una partida de 302.960 euros per a la finalització de les obres del pavelló esportiu dins del capítol d'inversions del pressupost de 2018. Ho ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde Vicenç Linares. Linares ha posat de relleu que els comptes preveuen inversions per valor de 438.387 euros, entre les quals destaquen els treballs que enllestiran el pavelló esportiu, pendent de fa anys. D'altres inversions previstes són l'enderroc, ordenació i ampliació de l'aparcament de l'Escorxador amb 30.000 euros, la millora de la carretera de Sant Jaume de Frontanyà amb 45.000 euros i les obres d'arranjament del camí del Monestir de Santa Maria de Lillet amb 48.000 euros. "El d'enguany és un pressupost una mica ajustat, perquè estem subjectes a un pla d'ajust i hem hagut de reduir un 5% de les despeses d'acord al que ens ve marcat pel ministeri d'Hisenda", ha explicat Vicenç Linares.

"Tot i així, no augmentem cap càrrega impositiva als ciutadans, i ens en sortim amb una disminució del capítol d'inversions", ha destacat l'alcalde poblatà. Vicenç Linares ha subratllat que "es mantenen les inversions que estan finançades en la seva totalitat" i que "si surt alguna altra cosa, haurem de fer una modificació de crèdits i incloure-ho al pressupost a posteriori". En total, el pressupost de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet per 2018 és d'1,5 milions d'euros. Els comptes van aprovar-se a finals de març amb els vots a favor de l'equip de Govern del PDeCAT i del PSC, a l'oposició, i el vot contrari d'ERC. 

L'equipament s'enllestirà a la tardor
 
Quant a l'obra del pavelló, Vicenç Linares ha recordat que "aquesta és una obra que està a mig fer, en la qual de mica en mica hem anat fent coses". L'equipament va començar a construir-se abans de la crisi econòmica amb un pressupost inicial de 3 milions d'euros, i l'any 2011 va haver d'aturar-se per la falta d'ajuts públics. El 2015 la Pobla de Lillet en va fer els tancaments i va començar a utilitzar-lo com a sala polivalent coberta. "És una obra que ens venia des de 2009 i per la qual havíem de complir el contracte signat", ha recordat Vicenç Linares. Aquest any s'hi construiran els vestuaris i s'acabarà de destinar la part destinada al públic, a més d'instal·lar-hi un ascensor, arranjar-ne la façana i col·locar-hi la instal·lació elèctrica i de la resta de serveis. "La subvenció que teníem per acabar-lo era de 350.000 euros, i l'any passat amb aquests diners ja vam col·locar-hi el parquet", ha dit Linares.
 
L'alcalde espera ara que l'acabament de l'obra sigui només qüestió de mesos. "És una obra curta, a la tardor podria estar acabat", ha ressaltat Linares. 
 
"És un equipament important, però també haig de dir que quan jo vaig entrar com a alcalde ja m'ho vaig trobar encetat, si fos ara segurament no s'hagués fet, però un cop començat, s'havia d'acabar", ha afirmat Vicenç Linares. "Malgrat que hem anat perdent tots els equips esportius que teníem, també pot ser que per falta d'instal·iacions, el pavelló ens permetrà revitalitzar l'esport i fer-hi també fires i esdeveniments varis", ha explicat Linares. 
 
En l'aprovació del pressupost, el secretari va alertar que algunes de les subvencions que s'han de rebre per dur a terme les millores i obres del capítol d'inversions encara no estan consolidades, el que posaria en risc el compliment del pla d'ajust. L'alcalde Vicenç Linares es mostra plenament convençut, però, que en tots els casos es tracta de subvencions que estan aprovades i que arribaran. "No n'hi ha cap que corri el risc de no arribar", ha afegit Linares.