El FeMAP Social fa de la música un vehicle de cohesió

El Festival de Música Antiga dels Pirineus i el Conservatori de Música dels Pirineus obren un concurs entre l’alumnat per formar part del projecte

Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:41h
Una actuació del FeMAP a Espot (Pallars Sobirà).
Una actuació del FeMAP a Espot (Pallars Sobirà). | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) i el Conservatori de Música dels Pirineus refermen de nou la seva aposta més transversal i integradora, amb el projecte del FeMAP Social. Es tracta d'un concurs obert a l'alumnat del Conservatori de Música dels Pirineus i a les escoles municipals de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell, i destinat a fer arribar la música dels festival a col·lectius amb risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat. Durant una setmana, l'alumnat escollit, juntament amb professorat i l’assistència de personal del FeMAP, recorreran diferents pobles i ciutats del Pirineu portant la música a aquests col·lectius.
 
Al concurs hi poden participar tots els alumnes de les especialitats de violí, viola i violoncel que cursin el grau professional al Conservatori o nivells equivalents a les escoles municipals de música. D'entre tots, un jurat format pel professorat escollirà quatre alumnes per formar el quartet de corda que encapçalarà el projecte del FeMAP Social. Els alumnes passaran, durant una setmana, per diversos equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de salut mental i de gent gran, on els aproparan la música de manera ininterrompuda mitjançant tallers i concerts a domicili del dissabte 30 de juny al divendres 6 de juliol.
 
Els centres implicats són la Residència Puigcerdà, l'ADIS de Puigcerdà, la Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya, la Residència de la Seu d'Urgell FSH, el Centre de Salut Mental de la Seu, el Taller Claror de la Seu, la Residència Àngel Serafí de Sort, la Residència Esterri d'Esterri d'Àneu, el Centre Cívic de Bossòst, Salut Mental del Pallars de Sort, la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur, la Fundació Fiella de Tremp, la Fundació Salarich-Calderer de Bagà, el Taller Coloma d'Avià, la Residència Sant Bernabé de Berga, la Fundació Guifré de Ripoll i la Fundació EMMA de Sant Joan de les Abadesses.
 
Referent de la música antiga
 
El FeMAP es referma enguany en la seva vuitena edició com un referent de la música antiga a nivell europeu. En el marc del seu programa social, el festival desenvolupa tasques de servei públic i implicació de tots els col·lectius amb la música antiga, aprofitant-la com a vehicle de cohesió social i aprenentatge musical integrador.