Un dels 65 jutges de la nova promoció de l'Estat es destina a Berga

Catalunya és la zona que rebrà més magistrats de la nova fornada, un total de 17

Pilar Màrquez Ambròs
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:07h
Imatge d'arxiu de l'entrada dels jutjats de Berga.
Imatge d'arxiu de l'entrada dels jutjats de Berga. | Adrià Costa
Un dels 65 jutges de la nova promoció de l'Estat es destina a Berga. Del total de 17 jutges amb destinacions catalanes la resta ocuparan plaça als jutjats de primera instància i instrucció de Balaguer, Blanes, Falset, Figueres, Igualada, Mollet del Vallès, Olot, Puigcerdà, Ripoll, Tortosa, Tremp, Vic i Vilafranca del Penedès. A la capital del Berguedà, el nou jutge serà titular al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1. 

Amb 17 dels nous jutges, Catalunya és la zona de l'Estat on s'han destinat més membres de la promoció. Per zones, la segueixen Andalusia, amb onze; i Canàries i el País Valencià, amb sis a cadascuna.

Les 46 dones i els 19 homes que integren la última promoció sortida de l'Escola Judicial amb seu a Barcelona, la número 67, rebran aquest dilluns al migdia els seus despatxos en un acte presidit per Felip VI que tindrà lloc a l’Auditori de la capital catalana. Atenent al lloc de residencia habitual, Andalusia és la Comunitat Autònoma que més jutges aporta (13), seguida per Castella i Lleó (11) i Catalunya, Galícia i Madrid (6 de cadascuna). Entre els nous jutges hi ha també cinc residents a la Comunitat Valenciana, quatre a Castella la Manxa; tres a Navarra i el País Basc; dos a Aragó, Astúries i Canàries; i un a Extremadura i Múrcia.
 
Les dones, que són més de la meitat dels 5.377 jutges espanyols en actiu, representen el 70,8 per cent dels integrants de la nova promoció, un percentatge gairebé set punts superior al 64 per cent que ho eren en la promoció anterior. La mitjana d’edat a l'ingressar a l’Escola Judicial el 2016 era de 28 anys, encara que els quatre alumnes més joves tenien 24 anys i els tres més veterans passaven dels 40.

Dels 65 membres de la nova promoció, 37 començaran a exercir la jurisdicció com titulars de Jutjats de Primera Instància i Instrucció. Altres dos ocuparan places de jutge d’adscripció territorial, mentre que els 26 restants quedaran a disposició del president del Tribunal Superior de Justícia al que vagin destinats, davant la inexistència en aquest moment de places vacants de titulars d’òrgans judicials.
 
 
L'àrea penal, la preferida per exercir en el futur
 
En l'enquesta que van complimentar a l'ingressar a l’Escola Judicial, l'àrea penal va ser l'assenyalada com la preferida per exercir en el futur pel 29,1% dels membres de la promoció, seguida per la civil (19,4%) i la de família (13,1%).
 
Els Jutjats de Violència sobre la Dona van ser citat com a preferència de futur pel 10,3% dels alumnes, por davant de la jurisdicció de menors (9,7%), la mercantil (6,9%), la social (4,6%) i la contenciosa-administrativa (4%).
Arxivat a