Puig-reig reforça l'aposta per la novel·la històrica amb una reeixida jornada a quinze dies de Sant Jordi

El perfil del públic ha estat majoritàriament familiar aquest dissabte, però també amb una forta presència d'aficionats al gènere

Pilar Màrquez Ambròs
08 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:16h
Foto de grup dels autors participants a la segona edició de la Festa de la Novel·la Històrica, amb representants del consistori.
Foto de grup dels autors participants a la segona edició de la Festa de la Novel·la Històrica, amb representants del consistori. | Cedida
Els escriptors Coia Valls, Sílvia Tarragó, Xulio Ricardo Trigo, Jordi Matilló, Jesús Ávila, Ramon Gasch o Ramon Soler han estat aquest darrer dissabte alguns dels convidats a una reeixida segona edició de la Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig. A escassos quinze dies de Sant Jordi, els autors del gènere han signat la seva obra en un espai instal·lat a la plaça Mestre Badia, atenent a lectors i visitants. El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Josep Campos, ha valorat molt positivament l'edició d'enguany. "El matí ha estat molt bé i ha vingut molta gent i molta gent de fora; a la tarda la pluja intermitent ha fet que menys gent passegés per la fira, però en canvi hem omplert la sala de plens de l'ajuntament en la conferència que hi havia programada i l'espectacle final de foc dels Diables del Clot de l'Infern i Drakònia, també ha atret un nombrós públic", ha explicat Josep Campos a NacióBerguedà. Els carrers de Puig-reig han viscut una jornada dedicada al llibre, que consolida l'aposta feta l'any passat i la situa com una de les cites ineludibles amb la literatura de la comarca, prèvia a la sempre esperada diada de Sant Jordi. 
 
El perfil del públic ha estat majoritàriament familiar però, a més, s'ha comptabilitzat la presència de diversos aficionats a la novel·la històrica que han visitat Puig-reig expressament per l'ocasió. La satisfacció entre els autors també s'ha notat. "Han acabat molt contents, alguns ja ens han dit que volen repetir", ha destacat Campos. De fet, alguns noms com Coia Valls i Sílvia Tarragó ja havien participat en la primera edició de la Festa de la Novel·la històrica. "Aquest any ens ha costat poc trobar autors interessants que volguessin venir, però l'any que ve segurament ens costarà encara menys", ha subratllat el regidor. Com a anècdota, ha explicat que "hi ha una escriptora que ha vingut a veure-ho i ja ens ha comentat que li agradaria molt ser-hi com autora l'any que ve". 
 
Puig-reig ha acollit diverses activitats al voltant de la novel·la històrica i amb una vintena d'autors convidats. | Cedida
 
El punt àlgid de la fira puig-reigenca de la novel·la històrica ha estat sobretot d'11 del matí a 1 de la tarda d'aquest dissabte, moment en el qual al centre urbà s'ha aplegat un gran nombre de gent que passejava, comprava llibres i esperava per la firma d'alguns dels autors, a més de participar en la resta d'activitats de la jornada. I és que l'Ajuntament de Puig-reig, les llibreries del municipi i la Biblioteca Guillem de Berguedà han unit forces, juntament amb el teixit associatiu del poble, per ampliar el  programa d'activitats d’aquesta nova edició. Així, els visitants han pogut gaudir d’activitats paral·leles com l'intercanvi de punts de llibre, una xerrada sobre el món templer i els almogàvers, visites guiades al castell i al Museu tèxtil de Cal Vidal o l'espectacle medieval a càrrec de la colla de diables Clot de l'Infern i Drakònia, en acabar. 
 
La biblioteca Guillem de Berguedà ha estat l'encarregada d'impulsar la primera edició del concurs de microrelats, amb la participació d'una trentena de persones. Durant tot el dia, la biblioteca del municipi s'ha traslladat al carrer  amb una mostra de novel·la històrica i activitats per als més petits.
 
La plaça Mestre Badia al centre de Puig-reig ha estat el punt de trobada de la festa. | Cedida
 
Arxivat a