Berga elimina les línies de bus urbà del castell i Cal Rosal, i n'afegeix una de nova fins a Casampons

L'ajuntament introduirà canvis als trajectes a partir del dilluns 9 d'abril

Pilar Màrquez Ambròs
06 d'abril del 2018
Actualitzat el 28 de gener del 2019 a les 19:41h
Bus urbà de Berga.
Bus urbà de Berga. | Aj.Berga
Berga eliminarà les línies de bus urbà que anaven al castell i a Cal Rosal, després d'haver-les activat fa tot just un any. Però n'afegirà una de nova que permetrà que els usuaris de transport públic arribin amb autobús a la serra de Casampons. En aquest sentit, l'Ajuntament de Berga ha comunicat aquest divendres que introduirà els canvis en les línies i els trajectes del bus urbà a partir del 9 d'abril.

El bus urbà va patir l'abril passat una reestructuració important de les seves línies i parades a la ciutat. L'objectiu era que aquest servei fos més útil per a la ciutadania i menys deficitari per al consistori. Es va passar llavors d'una a quatre línies, i de 22 parades a 50. En total, 26 trajectes. Però després d'un període de prova d'un any, el consistori ha pres ara la determinació de modificar i eliminar algunes de les línies. "Una de les novetats més destacades serà el pas de 4 a 3 línies", ha explicat l'equip de govern en un comunicat. Es mantindrà així la línia principal que recorre el centre urbà de la ciutat i la que fa el recorregut fins a Avià. I s'afegirà una nova línia que permet que el servei de transport públic arribi a Casampons, i que inclourà algunes parades habituals de la línia principal i també d'altres que formaven part de la línia del Castell, a més de reforçar la zona dels Pedregals.

Noves parades a la línia que recorre el centre urbà

La línia 1 o línia vermella és la principal que recorre el centre urbà de la ciutat i estarà formada per 30 parades, 21 que seran fixes i nou que canviaran per donar servei a diverses zones del municipi durant determinades hores del dia. La línia incorporarà una parada a Sant Bartomeu i també hi haurà tres noves parades a la zona del Polígon la Valldan, on el bus hi pararà quatre cops al dia, dos al matí, un al migdia i l'altre a la tarda. 

D'altra banda, la línia vermella també tindrà parada a la Residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes). En aquest cas, però, la parada es va reincorporar al recorregut el passat mes de juliol a demanda dels usuaris del centre residencial de la tercera edat i, per això, el consistori mantindrà les dues parades diàries que es van recuperar a l'estiu. També es mantindran els trajectes que es realitzen en horari d'entrada i sortida de les escoles, per a què l'alumnat en pugui fer ús. Al trajecte de Sant Joan, s'hi incorpora, de fet, una parada al carrer de Ramon Vinyes, a la zona dels Pedregals. 

La línia d'Avià es manté sense canvis

La línia 2 o bé línia blava es mantindrà pràcticament sense canvis. El recorregut del bus estarà format per les parades fixes de la línia principal que recorre el centre de Berga; i també conservarà les tres parades habituals que feia a la població veïna d'Avià. L'única novetat que registrarà aquesta línia serà la substitució de la parada al Polígon de La Valldan per la nova parada anomenada Sant Bartomeu. 

Casampons disposarà de transport públic

La línia 3 o verda, que serà la de nova creació, comptarà amb 24 parades. Es tracta d'una línia que inclourà algunes de les aturades habituals de la línia principal i d'altres que formaven part del trajecte que arribava fins al castell. Es reforçarà la zona dels Pedregals i les noves parades de l'itinerari estaran situats als carrers Rasa del Canyet, Ramon Vinyes, Sagàs, Mas Ribera i l'Escola de Santa Eulàlia. 

Consulta aquí els horaris del bus urbà de Berga. 

Consulta aquí els trajectes de cadascuna de les línies de bus urbà de Berga. 
 
Arxivat a