L'ACA atorga uns 20.000 euros al Berguedà per millorar el control del subministre d'aigua

Els municipis de Gósol i la Pobla de Lillet, més la Mancomunitat d'Aigües de Merlès, que inclou Santa Maria de Merlès i Sagàs, en són els beneficiaris

Pilar Màrquez Ambròs
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:19h
Fotografia d'un comptador d'aigua de l'Agència Catalana de l'Aigua. | ACA

La comarca del Berguedà rebrà 21.129,37 euros en subvencions per part de l'Agència Catalana de l'Aigua per millorar el control de l'aigua subministrada amb la instal·lació o millora dels comptadors d'aigua en alta. Els municipis de Gósol i la Pobla de Lillet, a més de la Mancomunitat d'Aigües de Merlès, de la que en formen part Santa Maria de Merlès i Sagàs, en seran els beneficiaris. Cal tenir en compte, però, que d'aquests gairebé 21.130 euros, fins a 4.655,67 euros es corresponen a accions que, a través de la mancomunitat, beneficiaran Santa Maria de Merlès i Sagàs, però també Prats de Lluçanès i Oristà, a Osona, i Sant Feliu Sasserra i Gaià, al Bages. 

En aquesta ocasió, la quantitat més important és la que recau a la Pobla de Lillet que puja fins els 15.000 euros en concepte de mesura i telecontrol de cabals. Així mateix, a Gósol s'hi destinen 1.473,70 euros per a la instal·lació de tres comptadors d'aigua en la xarxa d'alta. En total, doncs, l'alt Berguedà rebrà 16.473,7 de l'ACA. Pel que fa els més de 4.500 euros que aniran a parar a la mancomunitat de Merlès s'empraran en la seva totalitat per a la instal·lació de comptadors de sortida. 
 
Aquestes mesures són essencials per conèixer els rendiments i l'eficiència dels sistemes d'abastament, i, per tant, garantir una millor qualitat del servei de subministrament i un millor aprofitament dels recursos hídrics.
 
Aquesta línia d’ajuts també vol fomentar la gestió col·laborativa i mancomunada que els ens supramunicipals poden oferir als municipis, una oportunitat que en aquesta línia de subvenció es prioritza i es promou, i que l'ACA anima a aprofitar cada vegada més. Un bon exemple és justament l'actuació subvencionada a la Mancomunitat d'Aigües de Merlès. 
 
La línia d'ajuts per millorar el control de cabals es repartirà en un total de 134 ajuts repartits per tot el territori català. Concretament, es destinaran 34 ajuts a la demarcació de Barcelona, 50 a la de Girona, 28 a la de Lleida, 17 a la de Tarragona i 5 a les Terres de l'Ebre. En total, l'Agència Catalana de l'Aigua atorga a diversos punts del país fins a 1,4 milions d'euros.