Salut

La Residència Sant Bernabé celebra el 18è aniversari amb una jornada d'activitats per a residents i familiars

Actualment al centre, que aposta per oferir als usuaris una vida el més normalitzada possible, hi viuen fins a 64 persones grans

per Redacció, Berga | 5 d'abril de 2018 a les 13:14 |
Imatge de grup de la jornada de celebració d'aquest dimecres. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Residents, familiars i professionals de la Residència Sant Bernabé han celebrat el divuitè aniversari del centre, aquest dimecres 4 d’abril, amb diferents activitats. La jornada va començar al matí amb una passejada des de la residència fins al parc en què hi van participar residents i familiars; va continuar al migdia amb una arrossada per usuaris, famílies i professionals i va acabar a la tarda amb un espectacle musical a càrrec de les treballadores del centre.
 
 
Un centre connectat amb l’entorn
 
A la Residència Sant Bernabé, ubicada a l'antiga caserna militar de Berga, hi viuen 64 persones i disposa de 20 places més d'acolliment diürn. Des d'aquesta residència s'aposta per facilitar que els residents tinguin una vida el més normalitzada possible, potenciant la seva autonomia i sobretot el contacte amb l'entorn, a través d’activitats conjuntes amb entitats de Berga i comarca. Al llarg de l’any, s'organitzen un gran nombre de propostes per obrir el centre a la ciutat, com visites d'escolars, sortides, concerts al jardí o el mercat nadalenc d'artesania.
 
A banda, s'ofereixen serveis integrals per a les persones grans i els seus cuidadors com el servei d’atenció a domicili (SAD) i la cessió de material del Banc d'Ajudes Tècniques, que l’any 2017 van atendre 454 persones de la comarca del Berguedà.
 
 
18 anys a l'edifici de l'antiga caserna
 
El 4 d'abril de l’any 2000 els primers usuaris de la Residència Sant Bernabé s'hi van traslladar a viure. Provenien de la cinquena planta de l’Hospital Sant Bernabé, on hi havia les instal·lacions de la primera residència, inaugurada l’any 1984 i que disposava de 44 places. Posteriorment se n'hi van afegir més fins a arribar a les 64 places actuals.
 
La Residència ocupa la que va ser residència d'oficials i la comandància militar de l'antiga caserna, a més d'un edifici de nova construcció que uneix els dos anteriors. Disposa d'un gran jardí i de quatre plantes d'habitacions, més una altra on hi ha espais comuns com el menjador, la sala polivalent, la biblioteca o la perruqueria.

 

Participació