Borredà disposarà de depuradora a mitjans de juliol

Les obres de construcció de l'EDAR s'enllestiran al juny, per tant l'alcalde situa la data d'obertura de la instal·lació a l'estiu

Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:08h
Primera visita d'obres a la depuradora de Borredà.
Primera visita d'obres a la depuradora de Borredà. | Ajuntament de Borredà
Les obres de construcció de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Borredà estaran enllestides a finals del mes de juny, i la depuradora podrà entrar en funcionament durant la segona meitat del mes de juliol, segons ha confirmat aquest dimecres l'alcalde de Borredà, Joan Roma. Roma ha expressat, en un comunicat, que aquest matí de dimecres s'hi ha fet la primera visita d'obres. "Cada primer dimecres de mes, com es va acordar, es fa una sessió de la Comissió de Seguiment de l'EDAR de Borredà, amb la novetat que avui s'hi ha fet aquesta visita d'obres", ha explicitat el batlle borredanès. 

A la visita hi ha pogut assistir el mateix Joan Roma, acompanyat del director de l'empresa adjudicatària dels treballs OMS-SACEDE, del director d'obres i del responsable de seguretat. Durant el recorregut, s'han explicat tots els detalls de l'obra, i s'han repassat les parts que hores d'ara queden pendents d'executar. Segons Roma, la trobada de la comissió també ha servit "per fer propostes sobre quina vegetació es plantarà a l'entorn, determinar el color de l'edifici i decidir quin serà el tancament perimetral i d'altres detalls de l'equipament". Amb tot, per l'alcalde Joan Roma, el més important ha estat "comprovar l'estat de les obres i el compliment dels compromisos adoptats", que fan que es pugui donar ja un termini a partir del que Borredà disposarà finalment de depuradora. "Ho he dit en anteriors ocasions. Aquesta és una de les obres més esperades i desitjades per l’ajuntament, perquè suposarà tornar les aigües depurades a la riera Margansol, i tenir el poble equipat amb una depuradora moderna i eficient", ha afirmat Roma. 

"En mica en mica, amb cada nova obra en carrers i places, procedim a separar les aigües negres, de les aigües pluvials; però era del tot indispensable tenir una EDAR per fer el tractament de les aigües negres i aconseguir així una riera plena de vida i netedat; que ara en pocs mesos es farà realitat", ha afegit Joan Roma.