Joaquim Sala ofereix una conferència sobre mite filosòfic i actualitat

Els serveis territorials del Departament de Cultura impulsen un cicle de xerrades en el marc dels actes de celebració de la diada de Sant Jordi

Pilar Màrquez Ambròs
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:10h
El filòsof Joaquim Sala en una imatge d'arxiu.
El filòsof Joaquim Sala en una imatge d'arxiu. | Aida Morales
Els serveis territorials del departament de Cultura de la Generalitat han programat aquest mes un cicle de conferències titulat 'Mite i Literatura' a les sis capitals de la Catalunya Central: Berga, Manresa, Vic, Solsona, Igualada i Moià. A Berga, Joaquim Sala oferirà una conferència titulada 'El Mite de la Caverna en l’era de la postveritat', sobre el mite de la caverna de Plató i la seva aplicació a l’actualitat. La xerrada serà aquest dimecres, 4 d’abril, a dos quarts de 8 del vespre, al Pavelló de Suècia. Es tracta d'una activitat que s’emmarca en els actes de celebració de la diada de Sant Jordi de 2018. 
 
El cicle que consta de diferents xerrades sobre la filosofia, el mite i la literatura compta amb sis autors reconeguts a cada ciutat que reinterpreten alguns dels mites de la literatura clàssica per comprovar la seva vigència en l’actualitat. Del 3 al 13 d'abril, cada autor autòcton oferirà el seu punt de vista en una xerrada a la seva localitat. 

Els noms que hi participen són Lluís Calderer, Joaquim Sala, Raül Garrigasait, Carles Riera, Josep Maria Solà i Pep Paré. És, així mateix, una iniciativa del departament de Cultura de la Generalitat, en què hi col·laboren la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de Berga, Manresa, Igualada i Solsona, el Centre cultural El Casino de Manresa, les biblioteques de Manresa, Igualada, Moià i Solsona, i el Temple Romà de Vic. 

Després de l'acte de Berga, aquest dijous Raül Garrigasait parlarà a Solsona i Carles Riera ho farà divendres a Moia. El cicle continuarà la setmana que ve amb les conferències de Josep Maria Solà i Pep Paré a Igualada i Vic.