L'ocupació a les cases rurals del Berguedà ratlla el complet aquesta Setmana Santa

A nivell de tota la Catalunya Central, la comarca ha estat la zona de major afluència turística; conjuntament amb el Solsonès

ACN / Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:34h
Casa Horta, un establiment rural situat a Avià (Berguedà).
Casa Horta, un establiment rural situat a Avià (Berguedà). | Casa Horta
El turisme rural del Berguedà ha tancat els dies de festa de Setmana Santa amb una ocupació d'entre el 95 i el 100%. Aixi ho ha assegurat el president de l'Associació de Turisme Rural de la comarca, Jordi Pellicer, que ha explicat així que s'han complert les expectatives que tenia el sector.

Pellicer ha destacat que, tot i que les reserves d'última hora han ajudat a ratllar la plena ocupació, la majoria de clients havien reservat amb antelació. "La valoració que en fem des del turisme rural del Berguedà és molt positiva, en molts casos l'ocupació ha arribat pràcticament al 100%", ha exposat Pellicer. "Hi havia ja peticions i reserves fetes amb força antelació, per la qual cosa s'han complert les expectatives", ha afegit. Justament Jordi Pellicer ha reflexionat sobre el fet que "sempre hi ha reserves d'última hora", però ha dit que "Setmana Santa, Sant Joan o Cap d'Any són períodes de vacances molt forts en què les reserves se solen fer amb força antelació".

Des de la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior (FACI Agroturisme), que agrupa cases d'Osona, el Berguedà i el Bages, han explicat que tot i que moltes reserves ja s'havien fet amb antelació, majoritàriament les de grups nombrosos, el bon temps ha afavorit a sumar clients de d'última hora. El perfil del turisme que predomina  a la Catalunya Central són famílies i grups d'amics de l'àrea metropolitana de Barcelona que busquen el contacte amb la natura i la tranquil·litat, a més de bones instal·lacions.​ "En alguns punts, la primera part de la setmana va ser més fluixa, però hem tingut algunes reserves d'última hora", han destacat els seus responsables. I és que, segons els portaveus d'aquesta entitat, "els dies laborables han estat els més fluixos". Les cases que es reserven amb més antelació són aquelles que hostatgen grups i colles d'amics més nombrosos. 

A nivell de tota la Catalunya Central, la comarca del Berguedà ha estat, conjuntament amb la del Solsonès, la zona de major afluència turística, ratllant gairebé la plena ocupació, sobretot des de Dijous Sant fins a Dilluns de Pasqua. L'ocupació per aquests quatre dies s'ha situat entre el 85 i el 95% de mitjana a les comarques del Bages, Berguedà, Osona, Solsonès i Anoia.