Mor als 69 anys Llorenç Muguruza, expresident de l'Atlètic Gironella i impulsor de Formatges Blancafort

També va ser regidor de l'ajuntament gironellenc entre els anys 1991 i 1995, i en la seva faceta més solidària va col·laborar amb la Fundació Vicenç Ferrer a l'Índia

Pilar Màrquez Ambròs
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:51h
Llorenç Muguruza, en una imatge d'arxiu.
Llorenç Muguruza, en una imatge d'arxiu. | Fototeca
Ha mort als 69 anys Llorenç Muguruza i Martínez, responsable i gerent de l'empresa familiar Formatges Blancafort, i que va ser president de l'Atlètic Gironella entre els anys 2009 i 2013, i regidor d'Esports de l'Ajuntament de Gironella entre 1991 i 1995 dins d'un equip de Govern que encapçalava Lluís Bertran (CiU). El funeral s'ha celebrat aquest dimarts a dos quarts de 12 al Tanatori de Terrassa. La seva mort ha tingut un gran impacte al món del futbol de la comarca, des d'on s'han sumat diverses notes de condol aquest dilluns. Des del club de futbol gironellenc l'han descrit com "una persona molt carismàtica". D'altra banda, la Federació Catalana de Futbol també ha lamentat la seva pèrdua a través de les xarxes socials. 

Com a president del Club de Futbol Atlètic Gironella, els anys 2011 i 2012 Llorenç Muguruza va ser el màxim responsable de l'entitat la temporada del centenari, amb un acurat programa d'actes. El 5 de febrer del 2013 va presentar la dimissió per motius personals.
 
Pel que fa la seva faceta com a formatger i emprenedor, Formatges Blancafort va emprendre camí l'any 1984, quan Llorenç Muguruza va traslladar-se des de Terrassa a una masia situada entre Gironella i Casserres a la comarca del Berguedà. Muguruza va tenir aviat les primeres cabres i va començar a elaborar productes làctics, primer mató i formatge fresc i després formatges madurats. Al llarg del temps, Formatges Rocafort ha rebut diversos reconeixements, com la Medalla de Plata en la primera Cata Internacional de l'Alimentària l'any 1986 o la Medalla d'Or en la Cata Internacional de Londres l'any 1993. A més a més, la formatgeria té el títol d'Empresa Artesanal Alimentària i l'any 1996 la Generalitat va concedir a Llorenç Muguruza la Carta de Mestre Artesà Formatger.

Un enamorat de l'Índia

Llorenç Muguruza era també un enamorat de l'Índia. Va col·laborar en entitats com Semillas para el Cambio i la Fundació Vicenç Ferrer, i el 2005 va crear Berguedà Solidari amb l'objectiu de construir cases per a gent necessitada en aquell país. 
 
Arxivat a