Les caramelles omplen de tradició i melodia el Berguedà

Desenes de cantaires de la Coral Infantil Xerics, el Grup de Caramelles de la Valldan, la Cobla Ciutat de Berga i l'Escola de Sant Joan, la Coral de la Font del Ros i la Coral Queraltina van actuar a Berga aquest diumenge

Redacció
02 d'abril del 2018
Caramelles a Berga aquest diumenge.
Caramelles a Berga aquest diumenge. | AAVV La Valldan/Twitter
Moltes viles i pobles del Berguedà recuperen any rere any la tradició de les caramelles. El final de la solemnitat pròpia de la Setmana Santa es viu així a gran part de la comarca amb música i cants corals que aborden cançons de caire religiós, satíric o festiu. En alguns municipis, les colles de joves encara recorren els carrers i les masies del poble, mentre canten. En d'altres, l'actuació també s'ofereix al públic en un lloc determinat del centre urbà que aplega una gran quantitat de familiars, admiradors de la tradició i curiosos. Així, a Berga, aquest diumenge van tornar-se a reunir a la plaça de Sant Pere desenes de cantaires, nens i adults, de la Coral Infantil Xerics, el Grup de Caramelles de la Valldan, la Cobla Ciutat de Berga i l'Escola de Sant Joan, la Coral de la Font del Ros i la Coral Queraltina. Les colles van pujar a l'escenari que s'havia preparat per a l'ocasió i no van defraudar el nombrós públic que es congregava en aquest punt per gaudir un any més d'aquesta esperada cita de Diumenge de Pasqua.
  Les caramelles van succeir-se durant aquest diumenge per d'altres municipis del Berguedà, com Gironella, Puig-reig, Guardiola de Berguedà, Avià, Vilada, Bagà, Vallcebre o Gósol.