Setmana Santa 2018

Aprèn a fer la mona i sorprèn tothom aquesta Setmana Santa

T'ensenyem a fer aquest dolç típic

per Griselda Fosch , 1 d'abril de 2018 a les 07:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fes la teva pròpia mona enguany Foto: Griselda Fosch


Vols gaudir d'una manera diferent de la mona de Pasqua enguany? Fes-la tu mateix@ i decora-la com més t'agradi. Amb aquesta recepta de Griseldas Kitchen t'ensenyem a fer aquest dolç típic de Setmana Santa.


 La recepta

Ingredients per fer el pa de pessic:


- 3 ous mida L
- 90 gr. de sucre
- 110 gr. de farina
- 1 polsim de sal
- 1/2 cullerada de llevat químic (la cullereta del cafè)

Ingredients per fer l'almívar:

- 125 ml d'aigua
- 185 gr. de sucre

Ingredients per la gemma:

- 2 ous petits
- 60 ml d'aigua
- 140 gr. de sucre
- 10 gr. de faria blat de moro
- Melmelada de préssec
- Encenalls xocolata o ametlla trinxada

Elaboració del pa de pessic:

- Encenem el forn a 180 graus.
- Untem el motlle amb mantega i empolsem amb farina (motlle d'uns 18 o 20)
- Es baten els ous i el sucre amb una batedora elèctrica o a mà. Han de triplicar el seu volum.
- Després s'incorpora la farina tamisada junt amb el llevat i la sal i ho remenem amb suavitat de dalt a baix amb una llengua pastissera.
- S'aboca la massa al motlle amb una cullera o mànega pastissera.
- Posem al forn 15 minuts a 180 graus (el temps dependrà del forn de cadascú), després baixem a 170 graus uns 8 minuts més.
- Un cop està cuit, el deixem refredar al motlle una mica i ho traiem a sobre una reixa.
*Val més fer el bescuit d'un dia per l'altre

Almívar per banyar el pa de pessic:

- Posem l'aigua i el sucre tot junt al foc i quan arranqui el bull ho deixem uns 3 minuts.
- Podem afegir una mica d'aroma o licor quan surt.
*Això ho deixarem refredar.

Per fer la gemma cuita:

- Batem els ous juntament amb l'aigua i ho passem per un colador.
- Barregem el sucre i la farina de blat de moro.
- Posem les dues barreges en un cassó al foc i no deixem de remenar fins que espesseixi i reservem.

Muntem la mona!

- Partim el pa de pessic en 2 pisos. Farcim amb una capa de melmelada i així es mantindrà humit i pintem amb l'almívar.
- Recobrim amb la gemma, tant la part de sobre com els voltants (així se'ns enganxaran els fideus de xocolata).
- Recobrim el lateral amb fideus de xocolata i acabem de decorar al gust de cadascú!

 

Participació