El fort vent tomba arbres al Camp de Tarragona i obliga a restringir el trànsit a l'A-7

Els Bombers de la Generalitat fan més de 230 sortides arreu de Catalunya i el 112 rep prop de 500 trucades

Redacció
31 de març del 2018
Actualitzat a les 14:57h
Un arbre caigut a sobre un cotxe, a Salou
Un arbre caigut a sobre un cotxe, a Salou | ND
La forta ventada, amb ratxes superiors als 140 km/h, ocasiona nombrosos desperfectes aquest dissabte amb la caiguda d'arbres, tendals i parts d'algunes teulades a diverses poblacions del Camp de Tarragona. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha restringit aquest migdia la circulació de camions de més de 3.500 quilos que circulin buits i autocaravanes a l'A-7 entre Tarragona i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a causa del fort vent de mestral.

Prèviament, la circulació de trens a les línies de Rodalies R14 i R15 ha estat interrompuda prop d'una hora entre Tarragona i Reus per la caiguda de part d'una teulada sobre la catenària. Els Bombers de la Generalitat han fet més de 230 sortides relacionades amb la ventada, essent el Camp de Tarragona la zona on es registren més problemes i en especial la comarca del Baix Camp. El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 500 trucades per 364 incidents relacionats amb vent fins a les 13 hores. La majoria per tendals, obstacles en calçada i objectes inestables.


Activada l'alerta

Protecció Civil va activar aquest divendres l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya, Ventcat, per l'episodi de vent. Des de la Generalitat es demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També reclama extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

Altres indicacions són fixar bé o retirar objectes de balcons i terrasses, així com evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses es recomana protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. També s'indica que cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre's branques i causar danys.