Obituari

Mor mossèn Àngel Pla i Tomàs de Gironella, als 89 anys

Durant els seus primers anys de ministeri va servir pastoralment les parròquies de Berga i Solsona, i va ser professor de filosofia

per Redacció , 31 de març de 2018 a les 07:30 |
Vista de l'església parroquial de Santa Eulàlia de Gironella. | Fototeca
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ha mort mossèn Àngel Pla i Tomàs, prevere resident a Gironella, a l’edat de 89 anys. L'enterrament ha estat aquest Divendres Sant, dia 30 d’abril, a dos quarts d'una del migdia, a l’església parroquial de Santa Eulàlia de Gironella. Mossèn Àngel Pla va néixer a Gironella el dia 13 de febrer de 1929. Va iniciar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona des de l’any 1942 al 1947. Després va estudiar Filosofia i Teologia a la Universitat Gregoriana de Roma i Ciències Socials a Madrid. Va ser ordenat prevere el dia 19 de març de 1954.

Durant els seus primers anys de ministeri va servir pastoralment les parròquies de Berga i Solsona. Entre els seus primers càrrecs, s'ha de destacar que va ser professor de Filosofia al Seminari de Solsona i professor de la Universitat Laboral de Tarragona.


L'any 1966 se'n va anar a Barcelona on va exercir el ministeri a la parròquia del Pilar; també a Barcelona fou capellà de les religioses paüles, professor al col·legi de Sant Miquel, a l’Institut Jaume Balmes i al col·legi Sagrada Família.

L’any 1994 va passar a residir a Gironella quedant lliure d’obligacions parroquials. Tot i així durant aquests anys ha ajudat a la parròquia de Gironella oficiant algunes de les misses a la residència Sant Roc. 


La diòcesi ha explicitat l'agraïment a Àngel Pla per "tots aquests anys dedicats al ministeri presbiteral, tant al bisbat com a fora". 

 

Participació