La candidatura de Xavier Domènech a Podem es presenta a Berga i Manresa

Conchi Abellán, número 1 de la llista al Consell Ciutadà, va explicar que una de les màximes del partit és "tenir un peu en les institucions i mil peus al carrer"

Redacció
29 de març del 2018
Actualitzat el 30 de març a la 13:27h
Trobada de la candidatura de Podem a Berga.
Trobada de la candidatura de Podem a Berga. | Podem
Aquest dimecres es va presentar la candidatura de Xavi Domènech per les primàries de Podem a Berga (amb una vintena d'assistents) i a Manresa (amb una trentena). Tots els ponents van coincidir en el "gran repte" que suposa un partit amb sensibilitats tan diverses com és Podem, "sobretot en els temps polítics de polarització que vivim actualment", van dir. Alhora van mostrar-se convençuts que Xavier Domènech és "el millor candidat" ja que té una trajectòria "d'una alta capacitat de consens", i "demostra dia a dia amb les actuals intervencions al Parlament." Als quatre ponents els van acompanyar dos membres més de la llista, Miquel Benítez de Terrassa i María Pozuelo, que van participar en la organització i en el debat amb els militants.

Conchi Abellán, la número 1 de la llista i activista referent, va explicar una de les màximes de la candidatura a través d'unes paraules de Pablo Iglesias: "el partit ha de tenir un peu en les institucions i mil peus al carrer", o el què ells anomenen un Podem-societat i un Podem-moviment. Segons Abellán, s'ha de ser molt conscient d'aquesta proporció per assolir èxits i estar al costat dels què realment ho necessiten.

El manresà Enric Mieza va explicar el projecte de la "Espanya plurinacional" fonamentat en els valors republicans (la commemoració de la Segona República és el proper 14 d'abril) que, va dir,  garanteixen els drets fonamentals individuals i col·lectius, entre els que ells creuen que "necessàriament" figura el dret a decidir. Carme Font de les terres de Lleida va explicar com ha de ser la vertebració dels cercles al territori, la necessitat de l'agenda política, i del feminisme, com per exemple "la normalització del paper de la dona en tots els aspecte de la vida personal, laboral, social i política, conjuntament al reconeixement i respecte als altres gèneres LGTBI". Marcos Galante va exposar també la necessitat "d'una organització fraterna i unitària del partit" que aprengui a articular les necessitats territorials; i "d'una organització que pugui respondre als cercles, i als seus imprescindibles i mai prou valorats voluntaris" amb recursos i formació política, així com enllaços estables pel territori.

En el torn d'intervencions, van mostrar-se preocupats pel paper de Podem respecte de les altres formacions de l'esquerra rupturista. Els ponents van aclarir que Podem té "una personalitat pròpia molt necessària a Catalunya", i van recordar que des de bon principi això es va clarificar  en una consulta ciutadana. Així com la forma de treballar "que és la confluència i de cap de les maneres una dissolució", van ressaltar. El morat, van concloure, ha de tenyir tota l'activitat "de l'esquerra rupturista". Així que van assegurar que Podem "sempre es presentarà amb el seu nom en les fórmules de confluència, tal i com ha expressat la militància en la darrera consulta".