El Centre Picasso de Gósol obrirà tot l'any i ja no tancarà a l'hivern

La cooperativa Els Tres Hereus n'ha obtingut una concessió a quatre anys vista que permetrà un nou plantejament en l'horari

Pilar Màrquez Ambròs
28 de març del 2018
Actualitzat a les 19:13h
Centre Picasso de Gósol.
Centre Picasso de Gósol. | Els Tres Hereus
El Centre Picasso de Gósol no farà més una aturada a l'hivern. El centre va engegar temporada dissabte passat i, a diferència del que hi passava fins ara, ja no tancarà portes els mesos de gener i febrer de 2019. Ho ha explicat a NacióBerguedà Marc Bernadas, un dels socis de la cooperativa de serveis culturals Els Tres Hereus que en té adjudicada la gestió.

"Fins ara es tancava a final d'any i s'obria per Pasqua, era així perquè s'anaven enllaçant contractes anuals", ha apuntat Bernadas. Marc Bernadas ha afirmat que "ara s'ha fet una concessió a quatre anys vista i el plantejament variarà una mica, els tancaments deixaran de ser-hi, de manera que el Centre Picasso de Gósol estarà obert de manera contínua". Bernadas ha fet una valoració positiva de les possibilitats que s'obren amb aquest canvi, perquè "a diferència de fins ara, gener i febrer es podran fer amb normalitat". 

Durant aquesta setmana s'està realitzant, a més, un horari especial d'obertura, de dimarts a diumenge. 

Obertura al públic escolar i al turisme de centreeuropa

Bernadas ha posat en valor que "els últims dos anys, els resultats del centre han sigut molt bons". En aquest sentit, ha valorat que des de la cooperativa Els Tres Hereus es vol mantenir "una línia continuista, en el sentit que creiem que les explicacions que es donen i l'atenció al públic són satisfactòries". Això sí, Marc Bernadas ha comentat que l'objectiu és "aconseguir arribar millor al públic escolar, ja que a partir d'ara no hi haurà un decalatge tan gran amb el període lectiu; i això ens permetrà acollir aquest tipus de públic també durant el període que va de finals d'any a Pasqua". 

Un altre dels objectius de la cooperativa cultural, els socis de la qual són Marc Bernadas i Oriol Valls, és "continuar treballant per oferir-hi visites amb d'altres idiomes; i així cobrir millor el turisme que últimament està visitant molt Gósol i tota la zona del Pedraforca, que ve sobretot de centreeuropa". 

El Centre Picasso de Gósol va tancar el 2017 amb un nombre de visites molt notable. Concretament, va fregar-se el llindar dels 2.500 visitants, un 9% més que el 2016 i un 75% més, respecte del 2014.