L'Hospital Sant Bernabé organitza una xerrada per resoldre dubtes al voltant del càncer de còlon i recte

Es farà el dia 4 d'abril, a les 5 de la tarda, a la sala d'actes del centre i hi participaran professionals del centre i persones afectades

Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat a les 14:22h
Imatge corresponent al cartell de la xerrada d'oncologia que farà l'Hospital Sant Bernabé.
Imatge corresponent al cartell de la xerrada d'oncologia que farà l'Hospital Sant Bernabé.
"Com es pot prevenir el càncer colorrectal? Què ha de tenir en compte una persona ostomitzada? Per a què serveix el programa de cribratge d’aquest tipus de càncer?", aquestes són algunes de les preguntes que s'intentaran respondre a la xerrada que el servei d'Oncologia de l'Hospital Sant Bernabé ha preparat per al proper dimecres 4 d’abril, segons fonts del centre hospitalari. La cita serà a les cinc de la tarda a la sala d'actes del centre amb l'objectiu de posar sobre la taula i resoldre tots els dubtes al voltant d'aquesta malaltia.
 
La xerrada, que organitza la Fundació Hospital Sant Bernabé, anirà a càrrec de professionals de l'hospital com Pasquale Mazzeo, cirurgià; Carme Grau, infermera responsable del Programa de Cribratge de Càncer Colorrectal del Berguedà; Cristina Vidal, infermera estomaterapeuta d'Althaia; i Neus Cols, presidenta de l'Associació Catalana d'Ostomitzats. Justament aquest dissabte 31 de març és el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i Recte, el tipus més freqüent si es consideren els dos sexes. 
 
El juny del 2016 es va començar a desplegar al Berguedà el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte, adreçat  a tota la població d’entre 50 i 69 anys de la comarca, aproximadament unes 10.000 persones. Aquest col·lectiu rep una carta on se'ls explica el funcionament del programa i se'ls detalla com participar-hi.
 
A Catalunya cada any es diagnostiquen 5.000 casos nous de càncer de còlon i recte. L'objectiu principal del Programa de detecció és reduir la incidència i la mortalitat del càncer de còlon i recte a través de la detecció i el tractament dels pòlips colorectals i del càncer de còlon i recte en fases inicials.
Arxivat a