Bagà eixuga prop de 200.000 euros de deute amb proveïdors

El regidor d'Indústria, Turisme i Comerç, Lluís Casas, destaca que s'han liquidat totes les factures pendents de 2017 i també les de gener i febrer d'aquest any

Pilar Màrquez Ambròs
28 de març del 2018
Actualitzat a les 21:04h
Imatge d'arxiu d'un plenari a la vila de Bagà
Imatge d'arxiu d'un plenari a la vila de Bagà | Cedida

L'Ajuntament de Bagà ha liquidat en l'últim plenari municipal el deute amb proveïdors, que ascendia a prop de 200.000 euros, sobretot de factures pendents de 2017. "És una bona notícia, hem pagat totes les factures pendents de 2017 i també les de gener i febrer d'aquest any", ha explicat a NacióBerguedà el regidor d'Indústria, Turisme i Comerç, Lluís Casas. Casas ha valorat molt en positiu que s'hagin eixugat "aquests aproximadament 200.000 euros", de manera que ara el consistori només té pendents els pagaments de proveïdors corresponents al mes vigent. "Hem fet les paus amb els proveïdors que ja convenia", ha assenyalat Casas.

Lluís Casas també ha explicat que el motiu d'haver de "portar i aprovar" aquests pagaments al plenari és que "moltes de les factures es corresponien a l'anterior exercici fiscal; i en aquests casos cal que l'operació passi per ple i no s'hi pot donar el vist-i-plau a partir d'una junta de Govern, com passa normalment". Casas ha destacat que entre les factures liquidades hi havia des de quantitats petites per pagar "com 70 euros d'una festa determinada que s'hagi fet al poble" fins a "xifres molt més elevades d'obres i actuacions musicals de festa major". 

La voluntat és poder complir amb el reial decret 635/2014 que regula el període mitjà de pagament a proveïdors per part de les administracions, que està fixat en 30 dies. El període mitjà de pagament de proveïdors a Bagà podria situar-se ara, no obstant, en 60 dies. Al ple, que Casas assegura que va ser "de tràmit", van assistir-hi els set regidors de l'equip de govern de Compromís per Bagà, marca vinculada al PSC, i el regidor d'ERC, i van excusar la seva absència per motius d'agenda els tres regidors del PDeCAT. El pagament de factures a proveïdors va aprovar-se sense entrebancs. 

El pressupost de 2018 en vies de confecció

Lluís Casas també ha comentat que el consistori no té encara data per a la celebració del ple d'aprovació dels pressupostos de 2018. "S'han d'acabar de confeccionar i el nostre criteri és que fins que no estiguin del tot establerts, fins que el secretari interventor i l'equip econòmic no ho tinguin preparat i s'hagin confeccionat totes les partides, no hi posarem dia", ha relatat Casas.