Puig-reig porta una vintena d'autors a la segona Festa de la Novel·la Històrica

A escassos quinze dies de Sant Jordi, els escriptors signaran la seva obra de manera distesa i a la plaça Mestre Badia. Enguany, a més, s'hi afegeixen un reguitzell d'activitats

Pilar Màrquez Ambròs
28 de març del 2018
Actualitzat a les 12:48h
Jesús Subirats, Montserrat Garcia, Queralt Ambròs i Josep Campos, aquest dimarts.
Jesús Subirats, Montserrat Garcia, Queralt Ambròs i Josep Campos, aquest dimarts. | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig busca consolidar enguany la Festa de la Novel·la Històrica, una proposta que va estrenar l'any passat amb una acollida notable. El municipi organitza el proper dissabte 7 d'abril una trobada amb vint-i- tres autors del gènere, com Maria Carme Roca, Ramon Gasch, Andreu González, Antoine Nolla, Isabel García Trócoli, Blanca Bravo, Albert Villaró, Ramon Soler Riba, Eduard Contijoch, Fernando Garí o Jordi Matilló. El propòsit és atraure de nou públic de diversos punts del país. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, ha expressat que es vol que el certamen sigui "una festa cultural" de caire també "familiar". Segons Subirats, "es fa aquesta segona edició de la Festa la Novel·la Històrica, perquè el 2017 vam quedar molt contents de la gent que va venir i del format". 
 
A escassos quinze dies de Sant Jordi, els autors signaran la seva obra en un espai instal·lat a la plaça Mestre Badia de Puig-reig, també coneguda com a plaça dels Peixos. Això els ha de permetre atendre els lectors i visitants de forma distesa, amb la presència del periodista i director de ràdio i televisió Sebastià d'Arbó. D'Arbó presentarà cadascun dels escriptors i els seus llibres, i hi establirà un diàleg inicial en cada cas, fent així de fil conductor.
 
Tot i que Jesús Subirats no ha fet pública una previsió de visitants, el regidor ha ressaltat  la singularitat de la trobada per sobre de les xifres absolutes. Subirats ha afirmat que l'Ajuntament de Puig-reig ha treballat en la introducció a la festa "d'activitats paral·leles" que hi atreguin nou públic. Així, hi haurà una trobada i intercanvi de punts de llibres, a les 11 del matí, l'espectacle infantil 'Els contes del Joan' a càrrec de Joan de Boer, a dos quarts de 12 del migdia, o la conferència 'Els Almogavers'  de l'autor Ramon Gash, a la sala de plens del consistori, a les 12. Entre d'altres, es faran visites guiades al castell i hi haurà un campament templer. 
 
A més, es realitzaran tallers infantils i s'instal·larà un photocall històric pels més menuts. 
 
La directora de la Biblioteca de Puig-reig, Queralt Ambròs, ha explicat que l'equipament ha impulsat el primer certamen de microrelats i que hi han participat unes trenta persones. En aquest cas, l'entrega de premis i la lectura de les obres es farà també durant la Festa de la Novel·la Històrica. 
 
Punt d'informació turística
 
Paral·lelament, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Campos, ha avançat que s'estrenarà el punt d'informació turística del municipi, que obrirà portes aquest abril als baixos de la casa consistorial. El nou punt d'informació es traslladarà el dia 7 a la plaça Mestre Badia amb motiu de la Festa de la Novel·la Històrica. 
 
En la presentació de l'esdeveniment, la responsable de la llibreria Montserrat, Montse Garcia, també ha dit que les dues botigues dedicades a la venda de llibres del poble, disposaran d'exemplars de les novel·les de tots els autors que visiten el municipi. 
 
La nova jornada dedicada al llibre històric tindrà una cloenda especial amb els Diables del Clot de l'Infern i la companyia Drakonia, que conjuntament oferiran un espectacle de caire medieval.