La mostra de cervesa artesana de Puig-reig aterra a Cal Marçal amb una proposta centrada en el paisatge

La tercera edició del Vieer Fest portarà cinc cerveseries a l'antiga colònia i hi barrejarà actuacions, gastronomia i patrimoni industrial

Pilar Màrquez Ambròs
27 de març del 2018
Actualitzat el 28 de març a les 0:31h
Marc Martín, Marina Bertran i Jesús Subirats en l'espai on es farà la Vieer Fest el 8 d'abril.
Marc Martín, Marina Bertran i Jesús Subirats en l'espai on es farà la Vieer Fest el 8 d'abril. | Pilar Màrquez Ambròs
El Vieer Fest, la mostra de vi, cervesa i gastronomia del Berguedà, torna el proper 8 d'abril i ho fa amb una tercera edició carregada de música i centrada en el paisatge. La localització escollida, lligada com les anteriors al passat industrial del municipi, és l'espai entre l'antiga fàbrica i els blocs de pisos de Cal Marçal. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats ha destacat aquest dimarts, en la roda de premsa de presentació, que "Puig-reig té set colònies i molts paisatges a descobrir", de manera que després de que les anteriors Vieer Fest es fessin a Cal Pons i Cal Prat, el 2018 és el torn de Cal Marçal. Subirats ha assegurat que la mostra continuarà, en el futur, visitant espais amb segell propi de la població. Una de les singularitats de la tercera edició és que els assistents hi podran arribar a peu, fent una passejada pel costat del riu des de Puig-reig. 

Un dels membres de l'organització, Marina Bertran, ha especificat també que la mostra de cervesa berguedana cada any posa el focus "en un concepte diferent" i enguany ha escollit "el paisatge" com a eix centralitzador del programa. "Per primera vegada hi haurà una zona de jaç, que permetrà asseure's a la gespa i contemplar aquest espai, que és el que té més valor arquitectònic de Cal Marçal, també potenciarem el paisatge a partir de la pintura; ja que hi vindran pintors locals a fer pintura ràpida entremig del públic de la Vieer Fest", ha afirmat Bertran. En aquest sentit, Marina Bertran ha explicat també que hi haurà visites guiades a l'antiga fàbrica a càrrec de la família Viladomiu, que n'és propietària. 

A més, l'espai estarà sonoritzat i s'hi podrà escoltar la música de Hilight Sound, osonencs i un dels col·lectius de música jamaicana més actius del panorama estatal, de Miquelito Superstar, el vocalista de Fundación Tony Manero, i The Rigodonians, amb salsa, cumbia, boogaloo i música llatina. 

Un tast a cegues de cervesa

Marc Martín, de l'establiment Victòria de Gironella, ha posat sobre la taula que en aquesta edició hi participaran cinc cerveseries: Rocamentida, Berretans, Grenyut , Quer i l'Estupenda. Així mateix, hi haurà una barra amb còctels, vi i begudes sense alcohol pels qui ho prefereixin. La proposta oferirà també un tasc a cegues de cervesa, que es farà per parelles i en què s'hauran d'endevinar o conèixer les característiques de les diferents marques a partir d'un qüestionari sobre la seva composició. Per a les famílies, el CQUiE de Puig-reig organitzarà activitats per als petits de casa durant tot el dia. 

La part gastronòmica compta aquest 2018 amb quatre elaboradors: la Cansaladeria Feliu, el restaurant Cal Marçal, el Forn Cal Marçal i El Curiol de formatges. 

L'obertura de la mostra serà a dos quarts de 12 del migdia de diumenge 8, mentre que la visita a l'antiga fàbrica es farà a la una i a les cinc de la tarda. Tot i que animen a anar-hi passejant i conèixer el paisatge de camí a l'antiga colònia de Cal Marçal, l'Ajuntament de Puig-reig posarà a disposició dels assistents un cotxe llançadora que realitzarà periòdicament el trajecte des de la rotonda de la Corrida fins al Vieer Fest i a l'inversa.