Els Mountain Runners presenten en públic els seus equips cadet i júnior de curses de muntanya

Els joves ja han pogut participar a la Montserrat Skyrace i la propera cita destacada serà la Sobrepuny Trail, que es farà el cap de setmana del 7 i 8 d’abril a la Nou de Berguedà

Pilar Màrquez Ambròs
27 de març del 2018
Actualitzat a la 13:53h
Foto d'equip dels nous equips cadet i júnior, a la seu dels Mountain Runners.
Foto d'equip dels nous equips cadet i júnior, a la seu dels Mountain Runners. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà ja té en marxa els dos nous equips de cadet i júnior de curses de muntanya. Són setze joves, vuit per conjunt, que competiran a partir d'ara en categoria cadet, d'entre 14 i 16 anys, i en categoria júnior, entre els 17 i els 19 anys. Els tècnics de l'equip són Dani Tristany i Pau Partoló. En aquest sentit, Bartoló explica a NacióBerguedà que "la idea de l'escola del club és formar els nens i nenes, però no per competir, perquè és un esport que és molt exigent físicament". Bartoló afegeix que "és a partir dels 14 anys que pensem que, si ells volen, ja podem introduir-los a la competició", motiu pel qual han posat en marxa els dos nous equips de cadets i júniors.
 
"Amb els més petits, infantils, benjamins i alevins, que són uns 200 nens i nenes, sí que fem algunes curses, però no tenim un equip de competició pròpiament dit", recorda Pau Bartoló. Amb els joves d’entre 14 i 17 anys es treballarà la tecnificació amb entrenaments els dilluns i dimecres a Berga, els dimarts i djous a Bagà, i esporàdicament algun cap de setmana. "A partir del març hem començat a competir un cop al mes, sempre adequant les distàncies segons la seva categoria i fent que siguin en general curses molt properes geogràficament", apunta Bartoló. Els joves ja han pogut participar a la Montserrat Skyrace i la propera cita destacada serà la Sobrepuny Trail, que es farà el cap de setmana del 7 i 8 d’abril a la Nou de Berguedà.
 
Segons Bartoló, també hi ha previsió de competir en la Berga Trail, que organitza el mateix club, la Trail del Moixeró, que organitzen a l'agost els Amics de l'Atletisme de Bagà, o la Trail del Catllaràs, al juliol. "Són curses molt properes perquè ben a prop ja s'estan fent competicions que tenen molta qualitat, i no tenim la necessitat d'anar molt lluny ni seguir cap campionat", comenta Bartoló. Els tècnics facilitaran a nivell logístic la participació dels joves que vulguin participar en aquestes curses. "Hi anirem els entrenadors, i intentarem que vinguin el màxim de joves possibles, ajudant-los amb la logística i les inscripcions, preparant-nos específicament, i donant-los suport durant la cursa", finalitza Pau Bartoló.