Economia

L'Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i La Caixa fomentaran l'emprenedoria amb un cicle de xerrades

Els Sèniors de l'ACEB, exdirectius i exempresaris, explicaran la seva trajectòria i els valors d'emprendre a alumnes d'escoles i instituts

per Redacció, Berga | 26 de març de 2018 a les 21:34 |
Signatura de l'acord entre l'Obra Social de la Caixa i l'ACEB. | ACEB
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Obra Social "la Caixa" i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) han signat un acord de col·laboració, per un import de 6.000 euros, per donar continuïtat al cicle de xerrades que el grup de Sèniors ACEB ja va iniciar l'any 2017 en instituts i escoles de la comarca, amb la celebració de tres sessions en les quals van participar una vuitantena d'alumnes. El programa serveix per donar a conèixer el món de l'emprenedoria i de l'empresa als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius del Berguedà, a través de la pròpia experiència dels Sèniors de l'ACEB, què està conformat per exdirectius i exempresaris amb una llarga trajectòria professional i de reconegut prestigi.
 
Les xerrades estan destinades a alumnes de 4rt d'ESO, primer de batxillerat, cicles formatius de grau mig i cicles formatius de grau superior amb la voluntat de sensibilitzar els joves sobre l'emprendre, i intentar despertar el seu interès pel món de l'empresa, creant un espai de reflexió sobre l'emprenedoria i el món empresarial.

 
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, actualment formada per més de 300 socis, és una entitat sense ànim de lucre, oberta a les empreses de tots els sectors que desenvolupin la seva activitat econòmica a la comarca del Berguedà. La seva funció és representar, defensar i promocionar els interessos del col·lectiu empresarial associat. També ofereix un ampli ventall de serveis per facilitar la gestió diària a l'empresari, així com una completa oferta de formació contínua adaptada a les necessitats del territori.
 
La signatura de la col·laboració l'han formalitzat el president de l'ACEB, Josep Fígols, i el director d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, els quals han estat acompanyats del tresorer de l'ACEB, Josep Maria Serarols, i del director de l'oficina de CaixaBank a Berga, Joan Alberch.
 
 
L'ACEB, amb les persones emprenedores

 
Les accions de suport a persones emprenedores formen part del pla de treball del 2018 de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà. Les persones que trien l’emprenedoria com a sortida professional compten amb el suport de l'ACEB, que s'emmarca en el programa de suport a les persones emprenedores del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. 

 

Participació