El turisme rural del Berguedà frega el 95% d'ocupació per Setmana Santa

La comarca és una de les àrees de la regió central que espera un major nombre de visitants

ACN
26 de març del 2018
Actualitzat a la 13:23h
Una casa de turisme rural al Berguedà.
Una casa de turisme rural al Berguedà. | ACN
El sector turístic de la Catalunya Central es mostra optimista de cara a Setmana Santa i espera assolir ocupacions elevades, sobretot de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. Al Berguedà, les cases rurals estan quasi plenes i freguen el 95% d'ocupació. La comarca és, en aquest sentit, una de les àrees que registra més ocupació turística a la regió central del país.

Enguany les reserves de cases rurals s'han fet amb més antelació del que és habitual. "La majoria estan fetes entre gener i principis de febrer", ha explicat el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer. A hores d'ara, l'ocupació, de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua, frega el ple amb aquest més del 90% de les cases ja ocupades "pel que de ben segur que amb les reserves d'última hora arribem a omplir". El perfil són majoritàriament famílies de la província de Barcelona que busquen "contacte amb la natura i el món rural", ha afegit Pellicer.

A nivell de tota la Catalunya central, entre els atractius turístics que es visitaran més, també hi ha Montserrat o l'estació d'esquí del Port del Comte, que gràcies a les darreres nevades podrà allargar la temporada fins el cap de setmana del 7 i 8 d'abril.

Bones perspectives en zones properes a estacions d'esquí
 
Les nevades d'última hora i l'arribada d'una nova onada de fred que ha permès que totes les pistes d'esquí estiguin obertes i en condicions per esquiar fins la primera setmana d'abril ha provocat un allau de reserves en establiments turístics pròxims a les instal·lacions d'esquí i als punts d'atracció de muntanya, ja sigui cases rurals o càmpings condicionats per afrontar temperatures baixes, segons coincideixen les associacions del sector.

El director de l'estació d'esquí del Port del Comte, Albert Estella, ha afirmat que hi haurà obertes el 100% de les instal·lacions amb "gruixos de neu boníssims". A més, Estella ha dit que hi haurà neu pols "gràcies a les temperatures baixes d'aquests dies", de manera que "tindrem neu per donar i per vendre". Estella ha fet un balanç positiu d'aquesta temporada d'hivern, tot i que ha dit que els episodis de mal temps han fet que alguns caps de setmana "no s'hagin pogut aprofitar". 
 
Processó dels Armats a Vic
 
A Osona, i de cara als quatre dies festius de Setmana Santa, les previsions són desiguals. Si bé hi ha establiments que ja tenen ple, n'hi ha d'altres que tenen les habitacions entre el 50 i el 60%. Un dels reclams que busca atraure públic durant la Setmana Santa a Osona és el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic, que va començar aquest divendres i que s'allargarà durant tota la setmana. Un altre dels atractius religiosos per aquests dies també ha estat la centenària processó dels Armats, que s'ha fet ja aquest diumenge, organitzada per la Venerable Congregació dels Dolors, que destaca pel silenci sepulcral que impregna els carrers del nucli antic de la ciutat i només es trenca pel caminar coordinat dels propis armats.
 
Turisme religiós al Bages

Els principals punts religiosos del Bages, Montserrat i la Cova de Sant Ignasi, preveuen omplir aquesta Setmana Santa. Les 38 habitacions de l'hostatgeria estan ja plenes i les cel·les Abat Marcet al 95%, pel que preveuen arribar al 100%. Pel que fa a l'hotel Abat Cisneros, de dijous a diumenge només queden el 25% de les habitacions disponibles.

També a la Cova de Sant Ignasi de Manresa esperen una important afluència de visitants aquests dies. El Centre Internacional d'Espiritualitat (abans Casa d'Exercicis), el mateix indret on Ignasi de Loiola va viure l'experiència que donaria lloc al seu llibre 'Exercicis espirituals', té pràcticament plenes totes les seves habitacions.