La brigada del Consell Comarcal del Berguedà arranja la ruta de les colònies

Han treballat en un tram de 27 quilòmetres entre Pedret i l'Ametlla de Merola

Redacció
26 de març del 2018
El conseller de territori, Francesc Xavier Francàs, a la ruta de les colònies.
El conseller de territori, Francesc Xavier Francàs, a la ruta de les colònies. | Consell Comarcal del Berguedà
La brigada del Consell Comarcal del Berguedà ha treballat, durant els últims mesos, en un tram de 27 quilòmetres de la ruta de les colònies, entre Pedret i l'Ametlla de Merola, fent-hi treballs de manteniment i reparació. Bàsicament, s'han fet treballs de desbrossament i també s'ha reparat una passarel·la que passa per damunt del riu. Les nevades de les últimes setmanes han complicat els treballs ja que s'han hagut de retirar del camí alguns arbres que havien cedit degut a les condicions meteorològiques, segons informen fonts del Consell Comarcal del Berguedà.

La ruta recorre les quinze antigues colònies tèxtils que van ubicar-se al llarg del riu Llobregat en ple auge industrial i tèxtil a la comarca. 

Justament fa unes setmanes l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, va explicar al NacióBerguedà que setze persones contractades a través d'un pla d'ocupació comarcal s'estaven encarregant d'arranjar i treballar al camí de les colònies, que incloïa el vial de Cal Pons a Cal Marçal, un punt on els episodis de temporal de neu de febrer havien fet caure diversos arbres.