Els CDR es concentren al tall de Sallent, després que s'hagi normalitzat la C-16 a Gironella

L'eix del Llobregat s'ha mantingut aturat durant quatre hores al Bages, punt cap a on s'han dirigit persones de diferents CDR del Berguedà

Pilar Màrquez Ambròs
25 de març del 2018
Actualitzat el 26 de març a les 0:11h
Els esforços dels CDR s'han concentrat al Bages, després que durant uns minuts hagi estat tallada també la calçada a Gironella.
Els esforços dels CDR s'han concentrat al Bages, després que durant uns minuts hagi estat tallada també la calçada a Gironella. | Cedida
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat concentracions i talls de carretera per aquest diumenge a la tarda en diferents punts de Catalunya "com una mesura de protesta pels presos polítics". Tot i que no era una de les vies en què s'havien previst talls en un principi, cap a quarts de 7 de la tarda, s'ha procedit a tallar la C-16 al seu pas per Sallent i també hi ha hagut un tall a Gironella, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.
 
Trànsit ha comunicat prop de les 7 de la tarda a NacióBerguedà que en aquests dos punts hi constava la carretera tallada en els dos sentits de la marxa. Més tard, però, fonts del CDR de Gironella han informat també a aquest mitjà que els esforços s'han concentrat al tall de Sallent, on s'ha mantingut l'aturada fins al vespre i cap a on s'han dirigit persones de diversos CDR del Berguedà. 

Segons informa NacióManresa, gairebé una hora després de l'acció, totes les persones mobilitzades han caminat prop d'un quilòmetre per la carretera tallada, en clau reivindicativa, tot cridant "llibertat presos polítics", "Puigdemont el nostre president" o "els carrers seran sempre nostres". Han arribat fins l'enllaç amb la C-25, l'Eix Transversal, i han tallat els carrils d'ambdues direccions. Si bé en un primer moment semblava que la C-16 no es col·lapsaria de trànsit, S'han arribat a sumar tres quilòmetres de cua. Unes 400 persones han mantingut tallades la C-16 i la C-25 durant gairebé quatre hores. A última hora del vespre, la circulació s'ha normalitzat a tots els punts. 
Arxivat a