La Fira del Motor de Gironella resisteix el mal temps i esdevé de nou aparador comercial

La pluja de primera hora i el canvi d'hora han fet que l'activitat hi comencés més tard i amb menys visitants, però expositors i responsables del consistori han valorat positivament l'impacte de la mostra

Pilar Màrquez Ambròs
25 de març del 2018
Actualitzat el 26 de març a les 0:48h
Visitants a la Fira del Motor de Gironella.
Visitants a la Fira del Motor de Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella ha celebrat aquest diumenge una nova edició de la Fira del Motor molt pendent del temps. Les primeres gotes de pluja que han caigut al matí i el canvi d'hora han fet que l'activitat hi comencés a bullir més tard que d'altres vegades. Tot i així, el sol ha tret el cap al migdia i ha permès que molts visitants s'acostessin al centre de la Perla del Llobregat per passejar, conèixer les últimes novetats del sector automobilístic o bé comprar en alguna de les parades de roba i alimentació. 
 
Comerciants, responsables de concessionaris i entitats han vist com desenes de visitants omplien de manera intermitant els carrers del centre al llarg de l'avinguda Catalunya, el carrer Balmes, la plaça Pi i Maragall o el Local del Blat. Lluís Rojas de Garatge Paco Multimarca ha explicat a NacióBerguedà que malgrat que l'afluència ha estat fluixa de bon matí, perquè plovisquejava, al migdia els carrers s'han omplert de persones que hi passejaven i es paraven a curiosejar o demanar per les novetats del sector. "De moment, està anant bé", ha valorat Rojas. "Porto 35 anys en la mateixa feina, i ara la gent té molt per triar i mira molt. Abans a les fires hi venies molt més", ha comentat Lluís Rojas.
 
L'avinguda de Catalunya ha estat força concorreguda al migdia. | Pilar Màrquez

Rojas ha posat en valor la importància de la Fira del Motor de Gironella, durant molts anys coneguda com a Fira de Sant Josep, perquè "és la que obre la temporada de mostres multisectorials", i perquè "el motor, juntament amb la trobada de cotxes clàssics, hi té un paper destacat". Segons Rojas, "aquest any ha estat una mica diferent perquè ha coincidit amb la Fira del Ram de Vic, però habitualment és la primera fira d'aquestes característiques que es fa tant a la comarca com als voltants". Per la seva banda, els responsables de la desena trobada de cotxes clàssics també han posat l'accent en la millor afluència de persones a partir del migdia. 
 
Al carrer de  Balmes enguany hi tornaven a ser els estands de les entitats d'àmbit cultural, esportiu i social. Gemma Comellas, de la Coral Estel, ha afirmat que la mostra ha arrencat "més tard que en d'altres edicions", però que quan ho ha fet, ha reunit força visitants que s'interessaven per les novetats de les associacions. Justament Comellas ha explicat que ells estan preparant el musical 'La Família Addams', pel qual es poden comprar entrades  a Cal Pasqual i al Forn Bassacs fins el 9 d'abril. Les representacions seran al Local del Blat els dies 21, 22, 28 i 29 d'abril.

Els responsables d'altres entitats han fet una valoració semblant de la mostra, i han assegurat a aquest mitjà que han notat un degoteig de visitants in crescendo a mesura que s'acostava l'hora de dinar. L'espai de les entitats, on no hi ha faltat animació infantil, i juntament amb l'avinguda de Catalunya, ha estat un dels més concorreguts.
 
Animació infantil a la zona reservada per les entitats. | Pilar Màrquez

D'altra banda, a primera hora del matí, i quan a primera hora de la tarda ha tornat a descarregar la pluja, el Local del Blat ha guanyat en visitants. La responsable de Cafè Arabo, Isabel Simón, ha assenyalat que aquest espai de la fira s'ha beneficiat de les exhibicions i diferents desfilades de moda i perruqueria que han aconseguit atraure l'atenció de molts. 
 
En declaracions a aquest mitjà, l'alcalde David Font i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Sallés, també han fet una valoració positiva de la fira com a aparador comercial i del motor, malgrat que han admés que el temps ha fet que fos un matí fluix de visitants, sobretot a primera hora. 
 
Una jornada tenyida de groc i blau
 
Cap al migdia ha estat el moment dels Castellers de Berga, que han actuat conjuntament amb els Picapolls de la Gavarresa en una cita que és ja una de les clàssiques del principi de temporada. Ha estat una diada sense ensurts que no s'ha escapat de la significació política. En un dels edificis més propers al lloc de l'actuació, el CDR de Gironella hi havia penjat un gran cartell en anglès que reclamava la llibertat pels presos polítics. 
 
També a l'estand de l'ANC Gironella, on a primera hora s'han esgotat els llaços grocs, han apuntat que no estava sent una jornada com qualsevol altra. "S'acosta més gent que d'altres vegades", ha ressaltat Anna Canal. 
 
Un cartell que reclamava en anglès la llibertat per a tots els presos polítics, en un edifici proper al lloc d'actuació dels Castellers de Berga. | Pilar Màrquez
 
Els castellers es marquen Tarragona com a objectiu

Pel que fa la jornada castellera en si, els responsables dels Castellers de Berga n'han fet una bona valoració tècnica. Els de la camisa blava hi han descarregat dos castells de 7: un 3 de 7 i el primer 4 de 7 de 2018. també han fet un pilar de 5. El seu cap de colla, Xisco Bonet, ha manifestat que ha estat una jornada amb "molt bones sensacions" i que anima "a seguir avançant" en aquest inici de temporada. Un dels objectius dels Castellers de Berga és poder accedir al concurs de Castells de Tarragona. "No és impossible", ha assegurat Bonet, malgrat detallar que l'activitat més discreta de finals de la temporada passada, no ho posa fàcil.

Bonet ha animat a tothom que ho vulgui a afegir-se a la colla: "Ens ho podem passar molt bé, i fer bons castells", ha dit. D'altra banda, ha destacat que la diada d'avui ha estat especial "perquè és a casa".
 
"Estem molt contents i serveix per ensenyar país també", ha comentat Bonet, en relació a la presència aquest diumenge a Gironella dels de la Gavarresa. 
Arxivat a