El Tren del Ciment comença la temporada aquest cap de setmana

Estarà en funcionament tots els dissabtes i diumenges i durant tota la Setmana Santa

Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 14:06h
Tren del Ciment de la Pobla de Lillet
Tren del Ciment de la Pobla de Lillet | FGC
El Tren del Ciment comença una nova temporada aquest cap de setmana. Anomenat popularment "carrilet", estarà en funcionament tots els caps de setmana i tota la Setmana Santa i, a partir del mes de juliol i durant tot l’agost, prestarà servei durant tota la setmana. La temporada, en aquest cas, s'allargarà fins el 25 de novembre de 2018. 
 
Pel que fa als preus, la tarifa dels adults és de 7,75 euros (4,60 euros un trajecte), els infants de 4 a 13 anys paguen 4,60 euros (2,80 euros per trajecte) i per a majors de 65 anys la tarifa és de 6,90 euros. L'accés és gratuït per als nens i nenes de 0 a 3 anys. Per als residents, ja siguin les persones nascudes o amb domicili a la Pobla de Lillet o Castellar de n'Hug, el cost és de 2,10 euros. 

Més de 100 anys d'història

Propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Tren del Ciment funciona des de fa més de 100 anys. Té un recorregut de 3,5 quilòmetres i disposa de quatre estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n’Hug. El trajecte dura 20 minuts i el fa una locomotora dièsel de quatre cotxes amb capacitat per a 25 viatgers cadascun. També conegut com a Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, es tracta d’una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. 
 
L'oferta comercial del Tren del Ciment està estretament lligada a dues destinacions turístiques de primer nivell: els Jardins Artigas i el Museu del Ciment. Amb els paquets combinats, els visitants poden gaudir del tren turístic i fer la visita a la vegada.