La Biblioteca de Gironella ha expedit 1.090 carnets i realitzat 34.938 préstecs en tres anys

L'equipament, amb un 41% de gironellencs com a usuaris habituals, celebra el tercer aniversari fent públiques les seves xifres d'activitat

Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 10:23h
Exterior de la Biblioteca de Gironella.
Exterior de la Biblioteca de Gironella. | Ajuntament de Gironella
La Biblioteca de Gironella ha celebrat el seu tercer aniversari aquest dimecres fent pública una radiografia en xifres de la seva activitat des de que va inaugurar-se l'any 2015. L'equipament s'ha consolidat entre els gironellencs amb 1.447 inscrits i 1.090 carnets expedits. Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Gironella, un 41% dels ciutadans de Gironella disposen del carnet de la biblioteca. 

Des de la inauguració, l'equipament municipal ha  augmentat la seva oferta d’activitats fins arribar a programar un total de 397 activitats i 16 exposicions. A més, ha augmentat el nombre d’exemplars fins a 12.457, i disposa de 19 ordinadors d’ús públic. En 705 dies de servei, la instal·lació gironellenca ha fet 34.938 préstecs, ha rebut 62 visites escolars, fins a 92.034 visites. En total, 34.938 persones han assistit a la seves activitats. 
 
Per Lluís Vall, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gironella, la clau de l’èxit de la Biblioteca de Gironella és la gran oferta d’activitats que ofereix a tots els públics. 

Enguany, la Biblioteca de Gironella, amb l'objectiu de promoure la lectura, però també convidar i fidelitzar nous usuaris manté  l'oferta d’activitats i n’ofereix de noves. Com a novetat, organitza tallers  per a tots els públic dins el programa Bibliolab, i repeteix amb els clubs de lectura. Per als més petits, hi ha l'hora del conte i taller de plàstica i jocs. D’altra banda, la biblioteca també col·labora amb altres activitats de la vila, com el festival de poesia.

A més,  durant els mesos d'estiu, ofereix un programa específic d'activitat per dinamitzar la lectura i el servei de préstec, amb propostes com ara la Bibliopiscina, o el Passaport de lectura per a nens i nenes de 7 a 12 anys.
 
Presentació dels llibres de Cussà i Matthew Tree, divendres
 
En motiu del tercer aniversari la Biblioteca acollirà la presentació dels llibre "El Ciclop" de Jordi Cussà, i "De fora vingueren" de Matthew Tree, amb la intervenció de l'autor Jaume Huch, editor de L’Albí. L'acte tindrà lloc divendres 23 de març a les 7 de la tarda. 
 
L'alcalde de Gironella, David Font, i el llavors president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, en la inauguració l'any 2015. | Aida Morales
Arxivat a