La policia belga identifica dos bagencs vestits de Guàrdia Civil a la residència de Puigdemont a Bèlgica

Els agents els han obligat a treure's l'uniforme i els han demanat que abandonin la zona

Pere Fontanals / Agències
21 de març del 2018
Actualitzat a les 21:14h
Els falsos guàrdies civils
Els falsos guàrdies civils | TV3
La policia belga va identificar aquest dimarts a la tarda dos membres de la plataforma bagenca espanyolista Democracia y Unidad Española (DUE), un d'ells el seu president Jaime Vizern, que es van presentar disfressats d'agents de la Guàrdia Civil i havien entrat a l'interior de la Casa de la República de Waterloo, segons han explicat fonts properes a la residència de Carles Puigdemont. Vizern, però, diu que en cap moment no han entrat a la residència i que s'han quedat a la vorera. Tal i com va informarNacióManresa, els individus tenien la intenció de fer una performance en la que simulaven detenir i extraditar el President.

Els dos homes es van acostar a la casa i van estar una estona fent vídeos de burla amb el mòbil fins que va intervenir la policia belga, que acostuma a patrullar per la zona. Vizern portava posat l'uniforme del cos armat espanyol, amb tricorni inclòs, i els agents de la policia belga li van obligar a treure-se'l i els van demanar que abandonessin la zona, fins on havien arribat en un cotxe de lloguer. Els agents van identificar i registrar tots dos individus.

En el moment dels fets, Carles Puigdemont no es trobava a la residència de Waterloo ja que des d'aquest cap de setmana participa en diversos actes relacionats amb els drets humans a Ginebra, des d'on posteriorment es desplaçarà a Finlàndia. Al país finès, hi acudirà convidat pel grup d'amics de Catalunya i divendres també hi impartirà una conferència sobre la situació a Catalunya a la universitat de Hèlsinki.