La campanya contra les agressions sexistes a Patum es concretarà amb un punt lila i formació per a les comparses

L'Ajuntament de Berga estudia situar l'espai d'informació a la plaça Viladomat o voltants i es vol que els membres de les colles patumaires serveixin com a agents de detecció davant de situacions de risc

Pilar Màrquez Ambròs
21 de març del 2018
Actualitzat a les 22:17h
La Guita Xica acabada de sortir de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu.
La Guita Xica acabada de sortir de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu. | Aida Morales
La campanya contra les agressions sexistes 'Vull la nit', que impulsa l'Ajuntament de Berga i que aquest 2018 s'implementarà també a la Patum, es concretarà durant Corpus amb un punt d'informació lila i formació per sensibilitzar-ne els membres de les comparses i facilitar-los la detecció de situacions de risc. Ho ha explicat a NacióBerguedà la regidora de Patum, Mònica Garcia. "De moment, estem esperant que hi hagi una formació amb les comparses, perquè vam considerar que els seus membres són els més actius de la Patum, ja que participen i tenen presència en tots els actes de la festa", detalla Garcia. Hi haurà, doncs, una formació abans de Corpus per a què puguin ser "una part activa de detecció de comportaments sexistes i agressions", afirma Mònica Garcia.
 
D'altra banda, l'Ajuntament de Berga establirà un punt d'informació lila. "Ja hi va ser per Carnestoltes, i l'anem implementant així festa a festa", comenta la regidora. Aquest punt es col·locarà en un espai cèntric, "que sigui fàcilment accessible", ressalta Mònica Garcia. El consistori estudia situar-lo així a l'entorn de la plaça de Viladomat. 
 
Garcia: "Estem segurs que a la festa hi ha casos, i no els hem pogut detectar"
 
Mònica Garcia destaca que "a la Patum no s'hi ha detectat un augment de les agressions sexistes", però la regidora posa l'accent en què en general "només es denuncien un 17% de les agressions sexistes, de manera que estem segurs que n'hi ha i no els hem pogut detectar". L'objectiu de l'equip de Govern de la CUP és així "augmentar els agents que puguin ser detectors d'aquestes situacions, perquè aquesta festa es caracteritza per una gran afluència de persones, i volem evitar que sigui un risc afegit". 
Arxivat a