Berga sabrà enguany on i quan peten absolutament tots els fuets de la Patum

La delegació del Govern espanyol ha endurit els requisits i l'ajuntament haurà d'especificar quina quantitat de material explosiu es dedica a cada acte de la festa i per part de quina colla

Pilar Màrquez Ambròs
21 de març del 2018
Actualitzat a les 18:19h
Salt de Plens de la Patum.
Salt de Plens de la Patum. | NacióBerguedà
Berga sabrà aquest any on i quan peten absolutament tots els fuets de la Patum. En l'última sessió del patronat de la Patum va acordar-se que els fuets anirien enumerats per tal de garantir-ne la traçabilitat i reforçar la seguretat entorn del material pirotècnic que s'utilitza a la festa, com va explicar NacióBerguedà. La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha detallat ara que això es fa per un enduriment dels requisits que hi posa la delegació del Govern espanyol que exigeix saber “a quin acte fem petar els fuets, quina comparsa els utilitza i quina quantitat de material explosiu s'hi dedica en cada cas” en compliment de la normativa vigent del foc. 
 
L'ajuntament va implementar el 2017 un formulari de recollida de fuets que havia de signar cada colla per poder xifrar i informar de quants petards es feien servir, però aquest any hi ha un enduriment de l'exigència estatal. El 2018 la Guàrdia Civil haurà de ser informada de quants fuets ha gastat cada colla per dia. "Al formulari de recollida existent s'hi afegirà la numeració dels fuets i un formulari de retorn, on el cap de colla, en acabar els salts de la jornada, haurà de deixar constància de quants fuets retorna", afegeix Mònica Garcia. 
 
La mesura permetrà saber, segons Mònica Garcia, "on deixem els nostres fuets i, a la vegada, complir amb els requisits de la delegació de Govern". La mesura, que dins del patronat de la festa s'ha vist bé perquè reforça les mesures de seguretat que ja es dediquen a la festa, servirà també per la Patum Infantil, la Patum de la Pietat i la de l'escola especial de la Llar. 
 
Els fuets que fabrica Pirotècnia Igual tenen de fa temps un codi de barres per a assegurar-ne la traçabilitat, però enguany, a més, hauran d'anar numerats. 
Arxivat a